HJEMMELAGDE HONNINGHJERTER

Skrevet av Liv Judit @ 17.11.2016. 0 kommentarer

Hei og god torsdag! Heldigvis er dagen idag litt mindre klende enn dagen i gr men fortsatt er dagen fullt opp av kremer og salver for f bukt p eksemutbruddet denne gang. Det er neimen ikke tvil om at en liten kar m igjennom mye nr det er sesongskifte. Heldigvis er han i godt humr og helst litt ekstra rampete etter en natt med lite svn.

Men vi koser oss inne og prver oss p litt maling og innekos for ute er det skikkelig hstvr med regn og vind.

Jeg tenkte jeg skulle dele en liten oppskrift med dere i dag. Det nrmer seg jo desember og advent med raske skritt n s da trenger en jo litt kaker i boksene. Her om dagen prvde vi oss p honninghjerter og det er virkelig anbefale!

Du trenger;

250 gr. honning

125 gr. sukker

75 gr. meierismr

1 egg

1 tsk kanel

1/2 tsk kardemomme

1/4 tsk malt nellik

500 gr. hvetemel

2 tsk. bakepulver

1ts hornsalt

1 stor plate kokesjokolade

Slik gjr du:

Smelt honning, sukker og smr p middels varme. Avkjl litt og ta over i bolle og rr inn egget. Bland krydder med mel, hornsalt og bakepulver og rr dette inn i honningmassen og lag til en tjukk deig.

Rull ut til ca. 1,5 cm tykk leiv og stikk ut kaker med hjerteform eller en annen form om du nsker.

Stek p 200 grader (varmluft) i ca. 10minutter, men flg med at dem ikke blir for stekt

Smelt sjokoladen i vannbad og pensle kakene med sjokoladen. Jeg pleier rett slett bruke en liten silikon pensel.

Pynt med tykk melisglasur.

Smaker utrolig godt og er supert som sm gaver.

#mamma #mammablogg #mammalivet #hverdagslivet #smbarnsforeldre #kreativitet #diy #kreativtenking #frilek #aktivitet #kreativfamilie #kreativ

//Kommenter her

GELEGODTER I MATPAKKEN

Skrevet av Liv Judit @ 14.09.2016. 0 kommentarer

Siden det er lillelrdag s tenkte jeg at vi idag skulle dele oppskrift p noe skikkelig godt for bde sm og store. Og siden det ikke inneholder sukker kan en nesten kose seg med dem hver dag.

Vi har nemlig lagt rde gel biler idag og dem lager du selv ogs p 1-2-3. Eneste som tar litt tid med disse er nr dem skal stivne i kjleskapet.

Du trenger kun:

- 5ss gelatin pulver

- 2,5dl frosne jordbr (eller andre br)

- saften av en sitron

- 10 drper stevia

- 1/2 dl vann

Slik gjr du:

- ha vann, br, sitronsaft og stevia i en gryte og varm den forsiktig opp.

- mos bre nr dem tiner og tilsett en og en ss med gelatin som du rrer godt ut slik at det ikke klumper seg.

- nr all gelatin er godt rrt ut tar du gryta av platen og siler blandingen gjennom en sil om du ikke vil ha brfibrene med i godteriet.

- hell s saften i gelatin former. Vi brukte former formet som biler og dinosaurer. Men bruk det du har.

Voila dine helt egne gelegodter uten sukker!

Disse falt i smak hos bde sm og store her! Ekstra stas var det jo at det var biler og mammaen syntes det var supert at det var s fort gjort lage selv.

Er dette noe du kunne prvd ut?

#barnemat #gelegodter #oppskrift #stevia #hjemmelaget #barnemat #hverdagslivet #diymedbarn #hobbybarn #hjemmelaget #lagdetselv #mammablogg #kreativhverdag #kreativfamilie #kreativ #livjuditblogg #diytips #familiekos #hverdag #mamma #mammablogg #livjuditbloggno

//Kommenter her

NYSTEKTE RUNDSTYKKER TIL FROKOST

Skrevet av Liv Judit @ 03.09.2016. 0 kommentarer

vkne en tidlig lrdags morgen for finne ut at det er tomt for brd i brdskuffen er ikke mye gy. Selv om det er brd i fryseboksen tar det tid f tint s her i hus heiv vi oss rundt for bake vre egne grove rundstykker til frokost.

lage rundstykker gr egentlig fort og her i huset var mini svrt fornyd med starte dagen med en yoghurt i vente p ferske rundstykker.

For lage grove rundstykker trenger du:

250g sammalt grovt mel

150 g smeltet smr

8,5 dl lunkent vann

3 tsk sukker

1 1/2 tsk salt

1 pakke fersk gjr

2raspet gulrtter

Slik gjr du:

Blant alt det trre sammen.

Bland smret og vannet. Ls opp gjren i vannet (pass p at vannet er 37grader).

Bland det trre og vte sammen. Rasp gulrttene og tilsett i deigen.

Elt til det blir en fin deig. Spe gjerne p litt ekstra mel hvis du synes deigen er for klissete.

Sett til heving til strrelsen har doblet seg

Kna deigen, og lag rundstykker vi fikk 25

La de steke i 250 grader i ca 15 - 20 minutter

Og voila nystekte rundstykker til frokost eller lunsj.

Her startet dagen 06.30 s da har en god tid til kokkelere egentlig tid til spise frokost bde en og to ganger.

Ha en herlig lrdag s skrives vi om litt!

#nybakt #gjrbakst #rundstykker #frokost #hjemmelaget #barnemat #hverdagslivet #diymedbarn #hobbybarn #hjemmelaget #lagdetselv #mammablogg #kreativhverdag #kreativfamilie #kreativ #livjuditblogg #diytips #familiekos #hverdag #mamma #mammablogg #livjuditbloggno

//Kommenter her

EN FREDAGS LUNSJ!

Skrevet av Liv Judit @ 02.09.2016. 0 kommentarer

God fredag alle sammen! Har fredagenbehandlet dere godt s langt? Her har vi vrt handlet litt og er n hjemme og tar oss en liten lur.

Jeg skrev jo i gr at en av tinga jeg elsker med hsten er norske epler og mine foreldre har to eple trer i Hagen og vi var ute og plukket inn et par idag for smake. Eplene var nok litt sure enda men passer supert i bakst.

Tenkte jeg skulle tipse dere om et herlig lunsj tips, regner med at det er flere enn min mini som ikke alltid er matlysten s da fr vi dele litt ideer av og til.

Idag lagde vi oss grove muffins med eple og kanel

For lage grove muffins med eple og kanel:

2,5 dl speltmel

3dl lettkokte havregryn

2ts bakepulver

1/2 dl sukker

2ts vaniljesukker

1/2ts salt

2ts kanel

2dl melk

1/2dl rapsolje

2epler

Slik gjr du:

Bland sammen det trre i en bolle.

Visp sammen egg,melk og olje i en egen bolle og blad det deretter forsiktig inn i det trre.

Skrell og rasp eplene og vend inn i deigen.

Fordel deigen i muffinsformer og stek dem midt i ovnen p 189grader i Ca. 20 min

Smaker herlig godt med vanilje yoghurt eller kesam!

Sammen med litt vanilje yoghurt ble mini her bde fornyd og mett og mammaen ekstra fornyd med at alt ble spist opp.

#hverdagslivet #diymedbarn #hobbybarn #hjemmelaget #lagdetselv #mammablogg #kreativhverdag #kreativfamilie #kreativ #livjuditblogg #diytips #august #familiekos #hverdag #mamma #mammablogg #livjuditbloggno

//Kommenter her

EN VERDIG LUNSJ FOR EN PRINS

Skrevet av Liv Judit @ 28.08.2016. 0 kommentarer

God formiddag og god sndag alle sammen! Her startet dagen for flere timer siden vi har kost oss med fargeleggingen og litt bakst i morgentimene. N nrmer det seg lunsj og vi ville bare innom og tipse dere om en av vre favoritter. Nemlig grove lapper med raspet gulrot.

Vi servere det p et fat med herlig frukt og br og mini kan sitte kose seg med gaffelen.

Oppskriften p grove lapper fr dere her:

2 Egg

2 dl Melk

1 dl Rugmel siktet

0,5 dl Hvete sammalt grov

1 Gulrot, raspet

Smr til steking

Slik gjr du:

Rr sammen egg og melk. Ha i mel og raspet gulrot. Bland godt sammen. Varm en stekepanne eller takke med litt smr og stek dem gylne. Det tar litt lengre tid enn vanlige lapper men smaker herlig lunkne.

Hva er deres lunsjfavoritter for tiden?

#lunsj #mat #oppskrift #lunsjtips #mattips #grovelapper #mattilbarn #hjemmelagetbarnemat

#hverdagslivet #diymedbarn #hobbybarn #hjemmelaget #lagdetselv #mammablogg #kreativhverdag #kreativfamilie #kreativ #livjuditblogg #diytips #august #familiekos #hverdag #mamma #mammablogg #livjuditbloggno

//Kommenter her

DIY - HJEMMELAGET RABARBRA OG JORDBR SYLTETY

Skrevet av Liv Judit @ 14.06.2016. 3 kommentarer

S var det jammen meg p tide med et nytt DIY tips. Dagens er nok forbeholdt voksne eller store barn. Vi skal nemlig lage et friskt og sommerlig syltety med smak av rabarbra og jordbr.

S her kommer oppskriften jeg brukte, den er i Ca. Ml etter hva jeg hadde i hus men ble godt p smak og jordbrene fikk ikke helt overkjre rabarbra smaken!

650 g rabarbra, i ca. 1 cm tykke skiver

400 g jordbr, i biter

350g sukker (smak til)

1 vaniljestang, delt i to p langs

Slik gjr du:

Ha rabarbra og jordbr bitene i en kjele. Del vaniljestangen i to p langs og skrap ut frene. Ha s i bde fr og vaniljestangen Kok opp og la det st trekke p lav varme til rabarbra og jordbr er myke. Tilsett sukkeret litt etter litt s det ikke blir for stt (smak til), rr sukkeret godt inn og gi s syltetyet et nytt oppkok.

Fjern vaniljestangen og hell syltetyet p rene, varme glass og sett umiddelbart p lokket. Jeg fikk 4 babymatglass av denne oppskriften.

La syltetyet kjlne helt fr du setter det kaldt for oppbevaring.

Og Voila et sommerfriskt og godt syltety er n ferdig.

#diymedbarn #hobbybarn #hjemmelaget #lagdetselv #mammablogg #kreativhverdag #kreativfamilie #kreativ #livjuditblogg #diytips #gjrdetselv #oppskrift #syltety #rabarbrasyltety

//Kommenter her

SUNN SNACKS P 123

Skrevet av Liv Judit @ 24.02.2016. 0 kommentarer

 

Det er jo tross alt lille lrdag i dag s det er jo p sin plass at jeg bare deler noen fristende bilder av litt snacks. Men dagens snacks er en sunnere variant og den kan du kose deg med, med god samvittighet!

Vi skal nemlig lage kanel epler.



 

Du trenger

- eple, jeg anbefaler det grnne litt syrlige eplene

- kanel

Slik gjr du:

1. Skjr eplet opp i biter, og fjern skallet.

2. Legg eplebitene i en skl og dryss over kanel. Hell ogs over litt vann. Jeg pleier bare ha i litt vann fra tekokeren, da dette vannet allerede er kokende.

3. Putt sklen med eple, kanel og vann i mikroblgeovnen. Sett tiden p ca. 2 min.

Server eplene sammen med god vanilje yoghurt og nyt den!

Ha en strlende onsdagskveld!

#februar #vinterferie #semper #semperbarnemat #barnemusli #frokost #frokosttips #gjrdetselv #fuglemat #kreativ #kreativmedbarn #hobby #doityourself #aktivmedbarn #mammablogg #mamma #gyvinterferie #mammalivet #fugler #vinter #hverdag #smbarnsforeldre #familie #kreativfamilie #kreativ #familiekos #familielivet

//Kommenter her

ET HERLIG FROKOST TIPS!

Skrevet av Liv Judit @ 19.01.2016. 5 kommentarer

God morgen alle sammen! Her er vinteren kommet for fullt n med sn og minusgrader. Er jo herlig i grunn. Jeg og Jonas startet dagen tidlig i dag med en litt bedre frokost. Herlig gjre litt ekstra ut av en vanlig tirsdag.

Vi lagde oss nemlig bananpannekaker og toppet dem med rrte blbr. Super godt for liten og stor.



Om du n skulle vre fristet til lage en porsjon selv til lunsj kommer oppskriften her.

Ingredienser:

2 stk modne bananer
2 dl lettkokte havregryn
1 dl melk
2 stk egg
1 ts vaniljesukker

Slik gjr du:

  1. Ha alle ingrediensene i en bolle, og bruk en stavmikser til mose sammen alt. Bruk gjerne en blender.
    2. Stek sm pannekaker i en stekepanne. Vi fr plass til steke 3 pannekaker om gangen.

Server med rrte blbr

Enkelt og utrolig godt p en tidlig tirsdagsmorgen!

N skal vi gjre oss klar for dagen hvor mammaen skal p jobb og mini skal til bestemor kose seg

Ha en flott tirsdag alle sammen!

#suntoggodt #sunnkos #sunnerelivsstil #nedivekt #livsstil #oppskrift #frukt #br #sjokolade #sjokoladefondue #mammablogg #helgekos #helg #familiekos #familie #mamma #smbarnsforeldre #hverdagsliv #kosihverdagen

//Kommenter her

LITT SUNNERE HELGEKOS

Skrevet av Liv Judit @ 08.01.2016. 2 kommentarer

Det er jo januar mned og mange har ml om f en sunnere livsstil, kutte ned p sukker osv. S jeg tenkte jeg skulle dele med dere noe som er herlig godt, enkelt lage og er sunnere enn den vanlige godteposen.

Jeg snakker nemlig om frukt dyppet i mrk sjokolade. Hvem liker vel ikke jordbr, banan, druer dyppet i sjokolade? Det er jo s godt.



Og det eneste du trenger er:

  • Frukt og br (jordbr, klementiner, druer, kiwi, blbr, eple, banan ja det du vil)
  • Mrk sjokolade
  • Tannstikker eller lignende
  • Noe til smelte sjokoladen i .

Slik gjr du:

  • Smelt sjokoladen i vannbad, eller i en fondue gryte.
  • Legg br og frukt pent p en tallerken
  • Dypp frukt og br i sjokoladen og nyt.

Smaker utrolig godt, dekker stsuget og er sunnere enn den vanlige godteposen!

Liker du sjokolade dyppet frukt/br?

#suntoggodt #sunnkos #sunnerelivsstil #nedivekt #livsstil #oppskrift #frukt #br #sjokolade #sjokoladefondue #mammablogg #helgekos #helg #familiekos #familie #mamma #smbarnsforeldre #hverdagsliv #kosihverdagen

//Kommenter her

SUNT OG GODT

Skrevet av Liv Judit @ 07.01.2016. 6 kommentarer

I gr var jo lille lrdag s dette tipset burde kanskje blitt delt i gr, men helga nrmer seg med stormskritt s jeg deler i dag allikevel. bare som det er sakt kan dette spise hverdag om en vil og ikke kun p lrdager.

Jeg snakker nemlig om yoghurt biter og frosne druer. S godt og s enkelt lage. Om en ikke tar med tiden dem skal st i frysa bruker du mindre en 5min p tilberede disse. Selv om dette er utrolig enkel, kommer en liten step-by-step forklaring her.

Du trenger:



-yoghurt av valgfrismak, jeg elsker vanilje og valgte da den

- blbr (Kan ogs bruke andre br)

- isbit form eller lignende

Slik gjr du:

Ha yoghurt i isbit formen, men ikke fyll helt opp


Putt s blbrna i yoghurten



Og sett i fryseren i et par timer.



Druene spyler du kjapt i springen fr du legger dem i en boks og legger dem s i fryseren.



Voila herlig snacks du kan kose deg med nr du skulle nske. Mitt tips er lage en del nr en lager s er det bare hente i fryseren nr du fr lyst p noe godt!

Har du noe godt i frysen? Liker du slike tips?

#suntoggodt #sunnlivsstil #letterelivsstil #kosthold #nedivekt #mammablogg #oppskrift #snacks #mamma #mammalivet #hverdag #hverdagslivet #smbarnsforeldre #familie #kos

//Kommenter her

SIDEN DET ER LRDAG

Skrevet av Liv Judit @ 07.11.2015. 0 kommentarer

Siden det er lrdag i dag skal jeg dele en oppskrift til dere p noe som smaker utrolig godt, ser lekkert og avansert ut og er skikkelig enkelt. Nemlig skumboller i sjokolade skler.



Det du trenger er:

vannballonger

Kokesjokolade

4 eggehviter
4dl sukker
1ts vaniljesukker
6 plater gelatin
1 dl kokende vann

Kjkkenmaskin

Slik lager du sjokoladeskler:

  1. smelt sjokoladen i vannbad og la den kjlne litt.
  2. Bls opp vannballongene
  3. Dypp vannballongene i sjokolade og sett dem til avkjlning
  4. Nr sjokoladen er stivnet klipper du et lite hull i toppen av ballongen og lar luften sive sakte ut s er det bare til ta ballongrestene ut av sjokoladesklen tilslutt.

Og slik lager du skumboller:

  1. Legg gelatin i blt i kaldt vann.
  2. Visp eggehvitene stive, og bland inn sukker og vanilijesukker ,litt om gangen.
  3. Klem vannet ut av gelatinplatene, smelt en plate av gangen oppi det kokenede vannet.
  4. Pisk ut med en gaffel. Bland vann og gelatin blandingen i sukkerblandingen.
  5. Rres kraftig sammen i ca fem minutter (i mikser).

S er det bare fylle opp en pose med skum og fylle oppi sjokoladesklene og sette kaldt til det stivner skikkelig!



Disse kan du kose deg med i kveld eller kanskje i morgen som gave til farsdagen!

Liker du skumboller?

#oppskrift #dessert #skumboller #sjokoladeskl #farsdag #mammablogg #baking #mamma #mammalivet #mammahverdag #familie #familielivet #hverdag #lrdag

//Kommenter her

SUNN SNACKS P EN ONSDAG

Skrevet av Liv Judit @ 07.10.2015. 5 kommentarer

Eplechipser perfekt hstsnacks! Her har vi plukket inn eplene fra vre egne epletrr s her er det ekstra stas.Det smaker faktisk veldig godtog er naturlig stt, s du trenger ikke tilsette noeekstra stning. Litt kanel er derimot helt p sin plass, omdu liker det s klart!

Begynnmed finnefremdetdutrenger,somer:epler,kanel,olje,mandoli/kniv,kjernehusutstikker.



SspylerduepleneIkaltvann,frdustikkerutkjernenvedhjelpavkjernehusutstikkeren. Om duikkeharkjernehusutstikkerkandufintlagedissemedkjernehuseti.

Star du skivereplenepenmandolin Itynnesneier, om duikkeharenmandolinkandubrukeenskarpknivellerenostehvel. Passpatskiveneersnnnoenlundeliketykke.

Star dulittoljepetbakepapir/stekebrettogpensler.Dettegjrdufrdu tar leggerepleskivenepslikatepleikkefestersegtilpapiretnrdemtrker.Tilsluttdrysserdu overkanelI denmengdenduselvnsker.

Sett inn i ovn ved 120C og stek i ca. 30minutter. Flg godt med underveis, for de kan fort bli brente. Legg epleskivene over p rist p et kjkkenpapir, ellerlignende.Nr de er avkjlt, s stivner de og blir spr.



Oppbevarestrtienglasskrukkeellerlignende.

Viste du forresten av 17.oktober er den storeepledagen? S hva med servere eple chips sammen med littvaniljekesameller vanilje is den dagen?

#eplechips #eple #hst #diy#hjemmelaget#gjrdetselv#mammablogg #hobby#oppskrift #tips #gravidblogg

//Kommenter her

ET ML I HST

Skrevet av Liv Judit @ 04.08.2015. 0 kommentarer

Jepp det stemmer. Denne hsten har jeg et ml, nemlig ha matpakke med meg p jobb. Jeg er s fl til glemme matpakken ikke minst glemme spise helt til jeg blir sm skjelven og tar turen over gata til spar og kjper med meg en pose boller, en wrap eller en sjokolade. For all del er jo greit det en gang i blant men ikke hver dag.

Jeg vil heller ha med meg en matpakke som stabiliserer blodsukkeret gjennom dagen og gir meg den energien jeg trenger. S n har jeg gtt i tankebobblen og funnet frem til dagens lunsj og den tenkte jeg at jeg skulle dele med dere.




(bildet er lnt av tine.no)

Dagens lunsj/matpakketips er Csar salat, enkelt godt og nringsrikt.

Det du trenger er:

  • 1 egg
  • hjerte salat i biter
  • grillet kylling i biter
  • 50g stekt bacon
  • 50g ost i terninger
  • 1 tomat i bter
  • litt brdkrutonger
  • dressing om nskelig

Slik gjr du:

  • Del alt i passelige biter , stek bacon og kylling og avkjl og ha alt sammen i en matboks.
  • Om du vil ha med dressing har du det i en liten boks vedsiden av.

Har du et godt matpakketips til voksne?

#matboks #matpakketips #matpakke #csarsalat #oppskrift #mamma #mammalivet #hverdag #arbeidslivet #mammablogg

//Kommenter her

LITT SUNN KOS TIL LILLELRDAGEN

Skrevet av Liv Judit @ 13.05.2015. 6 kommentarer

Det er jo onsdag i dag og lillelrdag. I dag vil nok flere kjenne ekstra godt p helge flelsen da det er kristihimmelfarts dag i morgen og lang helg for mange. Jeg elsker jo ste og gode ting og det er jo selvsagt et stort pluss om jeg kan spise dem med god samvittighet. S i dag skal jeg tipse dere om en herlig og enkel gele som ikke inneholder noe sukker. Nemlig en gele laget av ZERoh saft. Denne har jeg laget flere ganger selv og den smaker bedre enn det boksene du tilsetter vann.

Begynn med finne frem det du trenger:

Varm opp utblandet saft og rr i gelantinplatene. Rr til gelantinplatene er opplste.Husk det skal ikke kokes.Hell s blandingen i skler og la den stivne.

Serveres med vaniljesaus eller vaniljeyoghurt/kesam.

Smaker helt utrolig og denne kan en lage og kose seg med p en helt vanlig dag om en vil uten tenke over sukkerinntak eler kalorier.

Men den kan da ogs lages brukse til flere anledninger hva med til 17.mai for eksempel?

#gele #lavkarbo #sunnhet #kosthold #diy #livjuditblogg #oppskrift #zerohgele #zerohsaft #17mai #norgeifest

//Kommenter her

SUNN SNACKS P EN ONSDAG

Skrevet av Liv Judit @ 29.04.2015. 8 kommentarer

Jeg tenkte at siden det er lillelrdag i dag gikk det an friste dere med litt herlig sunn snacks. Dette er utrolig fort lage og smaker skikkelig digg ogs. et stort pluss er jo selvsagt at det ikke er usunt. S her kommer litt sunn snacks til dere. Nemlig epler med vanilje kesam og kanel.



Det du trenger er:
Vanilje kesam
Epler
Kanel
Evt. noen flere br

Slik gjr du:

Kutt opp eplet i passelige biter, gjerne rensk eplet frst
Topp med kesam og kanel

Selv er jeg glad i litt friske br s jeg topper med litt bringebr og blbr.

Dette anbefales virkelig!

Ha en flott onsdag videre!

#lillelrdag #oppskrift #sunn #snaks #mammaliv #mammablogg #mamma #familie #hverdag

//Kommenter her

KANEL I SVINGANE MED CHAMALLOWS-GLASUR

Skrevet av Liv Judit @ 10.04.2015. 5 kommentarer

Siden det er fredag og helg tenkte jeg at jeg skulle dele et tips p noen herlige boller med dere, kanel i svingene er jo fantastisk godt men med den glasuren jeg skal vise dere i denne oppskriften blir dem faktisk enda bedre. Jeg har nemlig toppet bollene med chamallows-glasur. Chamallows er lignende marshmellows men smaker mer vanilje.



Det du trenger til bollene er:

  • 50 g gjr
  • 9 ss margarin
  • 6 dl melk
  • 2 dl sukker
  • 2 ts kardemomme
  • 1 egg
  • 1 1⁄2 l hvetemel
  • margarin, sukker og kanel til utbaking

Slik gjr du:

  • Varm smr og melk til 37 grader. Smuldre gjren i en bakebolle, hell i den varme vsken, rr inn egget.
  • Bland hvetemel, sukker og kardemomme og hell litt og litt i vsken, til deigen ikke klisser.
  • Sett den p et lunt sted og forhev i 45 min.
  • Elt deigen noen minutter og kjevle den ut til et rektangel.
  • Smr et tynt lag med margarin opp deigen og str sukker og kanel over.
  • Rull sammen til en plse og kutt opp til boller. Sett bollene p bakepapir.
  • Etterhev i 30 minutter.
  • Stekes p 250 grader i 8 min.

Til glasuren trenger du:

  • 1 dl kremflyte
  • 50g smr
  • 75g Chamallows
  • 300g melis

Slik gjr du:

  • Varm kremfyte, smr og chamallows langsomt opp i en tykkbunnet kjele.
  • Rr ingrediensene sammen til en jevn masse.
  • Ta rren av varmen og tilsett melis, rr alt godt sammen til du fr en tykk og fin glasur.

S nr bollene er avkjlte er det bare smre p et lag med chamallows glasur og kos deg med bollene!

nsker dere en strlede fredag og tester du oppskriften m du gjerne dele hvordan resultatet ble!


#oppskrift #kanelisvingane #gjrbakst #bakst #chamallows #haribo #mammablogg #hverdag #mamma

//Kommenter her

EN SUNNERE PSKE DESERT

Skrevet av Liv Judit @ 01.04.2015. 4 kommentarer

Heisan alle sammen siden det er lillelrdag i dag og dagen fr psken slr inn for fult tenkte jeg at jeg skulle tipse dere om en herlig god og enkel dessert. At den er sukkerfri er jo bare et pluss.

Vi skal nemlig lage appelsingele i appelsinbter.




Du trenger:

  • 10 gelantinplater
  • 3dl Fun Light appelsin saft
  • 7dl vann
  • 3 appelsiner

Slik gjr du:

  • Ha vannet (kaldt) i en bolle, legg gelantinplatene oppi og la den mykne seg opp i 5min.
  • Hell s vannet med platene i en gryte, tilsett saft og varm blaningen opp. Det skal ikke koke.
  • Ta blandingen av komfren og la den kjlne mens du gjr klr appelsinene.
  • Appelsinene deler du i to og tar en isskje og skraper ut fruktkjtt pass p at du ikke lager hull i skallet.
  • Sett appelsinne p et brett og hell gelen oppi.
  • Sett s alt til avkjlning og la det st ca.5timer

Smaker kjempegodt og er jo en super desser servere n i psken!

Har du lagd gele slik fr?

#funlight #pske #oppskrift #gele #mamma #mammablogg #mammahverdag

//Kommenter her

MAKRONER MED CHAMALLOWS

Skrevet av Liv Judit @ 24.03.2015. 9 kommentarer

Makroner har jo blitt en stor hot de siste ra og dermed tenkte jeg at jeg skulle dele en oppskrift med dere sammen med et tips til herlig pskegodt. Nemlig makroner fylte med chamallows. Chamallows minner om marshmellow bare dem smaker bedre og har en smak av vanilje. Om du baker makronene trenger du ikke fylle dem samme dag men du kan oppbevare dem til en dag du skal p tur. S pakker du sekken med bl.a. makroner og chamallows. Nr dere har godt den turen dere skulle og har grillet plser og slikt er det p tide med en liten dessert. Det er da du finner frem makronene og chamallowsen. Du rett og slett griller chamallowsen over blet for s sette den i mellom to makron skal. Jeg lover deg det smaker himmelsk.



Om du trenger oppskrift p makroner s kan du brune denne:

  • 280 gram lyst mandelmel
  • 370 gram melis
  • 230 gram eggehvite (romtempererte egg)
  • 125 gram sukker
  • Pulver- eller konditorfarge

1. Bland mandelmel og melis sammen. Sil det over i en bolle. Melblandingen skal vre s finkornet som mulig. Hiv eventuelt overfldige klumper

2. Pisk eggehvite p lav styrke i en mikser til det skummer. Tilsett gradvis litt og litt sukker mens maskinen gr til du fr en litt seig marengs. Bland inn valgfri konditorfarge.

3. Rr sammen melblandingen og marengsen Rren skal vre spass flytende at den faller sammen nr du lfter p den. Et tips er se etter gjenskinn fra lyset i rren.

4. Bruk en sprytepose med rund tip og spryt ut sm fine makroner p et brett med bakepapir. La de st hvile i ca. en halvtime slik at det danner seg en hinne utenp.

5. Stek dem i varmluftsovn p 160-175 grader i 12-16 minutter. De ferdigstekte makronene skal ha en glatt og jevn overflate.

Om du ikke skal p tur grille i nrmeste fremtiden kan du jo grille i hagen, eller bare grille chamellowsen fyll fart over et lys eller i peisen.

Har du smakt noe lignende fr?

#oppskrift #pskegodt #pske #utptur #grilling #chamallows #haribo #mamma #mammablogg

//Kommenter her

NOE ANNET ENN TACO

Skrevet av Liv Judit @ 13.03.2015. 4 kommentarer

Heisan og hoppsan alle sammen! Har dere hatt en flott fredag s langt? Ingen uhell?

I dag er det jo fredag den 13. Ulykkesdagen, s hper du ikke har sett en sort katt krysse veien din eller at du har slt salt da er det ille ute. Hehe neida jeg er nok ikke s overtroisk. Noen ganger skjer uhell men trur ikke det har s mye med verken dag eller dato.

Jeg titter bare raskt innom for komme med et middagstips n som det nrmer seg helg for det aller fleste. Nemlig pulled Beef, er godt med noe litt annerledes i blant.

Pulled Beef er et ekstra mrt og delikat slow cooked oksekjtt. Spesielt utvalgte krydder fremhever, sammen med den lange tilberedning, den gode smaken i oksekjttet.



Dette trenger du:

  • 1pk Tulip Pulled Beef
  • salat
  • paprika
  • mais
  • agurk
  • tomat
  • lefser (wraps)

Slik gjr du:

Tulip Pulled Beef er ferdigtilberedt og skal kun varmes i 30 minutter p grillen eller i ovnen fr kjttet er klart til servering. Den kraften som kjttet naturlig avgir kan med fordel brukes til marinade eller som basis for en smakfull saus.

Riv s kjttet i fra hverandre med to gaffler s blir kjttet delt opp i sm strimler.

S er det bare fylle lefsa med salat, tomat, mais, agurk og selvsagt kjtt.

Veldig enkelt er det og smaker godt! Som sagt er det godt med noe annerledes enn den vanlige fredagstaco`en av og til.

Har du smakt pulled Beef fr?

#middagstips #middag #helg #oppskrift #pulledbeef #tulip #mamma #mammablogg #hverdag #tips

//Kommenter her

UKENS MIDDAGSMENY UKE 11

Skrevet av Liv Judit @ 10.03.2015. 4 kommentarer

Jeg vet jeg lovet jo dele ukens middags meny med dere i gr kveld men timene strakk rett og slett ikke til s da fr dere f den n p formiddagen heller. Hper det gr fint.




Pleier du skrive opp hva du skal ha til middag en hel uke om gangen? Jeg har funnet ut at det rett og slett er tidsbesparing og konomisk av den grunn at da handler jeg alt jeg m av stor ting p en gang og jeg slipper g rundt fundere p hva skal jeg kjpe. N er ting innkjpt og det er bare sette i gang med middagen.

Pleier du planlegge middagene en uke om gangen?

#middag #hverdag #planlegging #mammablogg #mamma

//Kommenter her

DAGENS MIDDAG - CALZONE

Skrevet av Liv Judit @ 16.02.2015. 8 kommentarer

Calzone, eller innbakt pizza er kjent for de fleste, og er en fin vri p den vanlige hjemmelagde pizzaen. I det store og hele er det jo bare en vanlig pizza som man bretter over . en kan her lett jukset litt kjpe en halvferdig pizzabunn, men for de som gidder er det jo selvsagt enda mer hjemmelaget med egenlaget bunn. Oppskriften her gir ca 4 calzoner eller 1 vanlig pizzabund om du heller vil lage det.

Pizzabunn:
2 dl vann
25 g gjr
6 dl hvetemel
2 ss olje
litt salt
litt sukker.

Slik gjr du: Bland det trre, og tilsett olje og lunket vann. Vannet kan vre varmere enn ved bruk av fersk gjr. Heves til dobbel strrelse.

Dette trenger du til fyllet:
400gram karbonadedeig
1 boks hermetiske tomater
1boks mais
hvitost
krydder f.eks chilipulver eller oregano,

Slik gjr du:
Lag pizzabunnen, evt husk ta den halvferdige TINE varianten ut av kjleskapet fr du begynner. Stek karbonadedeigen, nr den er nesten helt ferdigstekt hiver du p resten av fyllet og krydrer litt underveis, dette varmes mens karbonadedeigen ferdigstekes. Del pizzabunnen i 2, legg p fyll (husk hvitosten!) og brett over. Klem sammen i kantene, evt bruk gaffel for f det til henge sammen. Stekes p ca 220grader i ca 12 minutter.




Smaker helt utrolig godt! Dette blir middagen vr i dag!

Hva skal du ha til middag i dag?


#middag #oppskrifter #adamsmatkasse #mamma #mammablogg #hverdag #calzone

//Kommenter her

GYROS I KEBABBRD MED STRIMLET FLATBIFF, GRNNSAKER OG TZATZIKI

Skrevet av Liv Judit @ 10.02.2015. 10 kommentarer

Tenkte jeg skulle ogs i dag dele dagens middag med dere. Denne retten tar deg 15minutter lage og smaker fortreffelig. Her kan en egentlig bruke det en selv nsker av salat men jeg tar bare med hva vi brukte.




Til 4personer trenger du:

1/2stk agurk

boks yoghurt naturell

1 hvitlksfedd

1stk rd paprika

1pk salat

1boks mais

600g flatbiff av svin

1pk kebabbrd

Slik gjr du:

Sett ovnen p 220grader

S begynner vi med tzatzikien, del opp agurken og skrap ut innmaten med en skje. Resten av agurken river du p et rivjern og bland med yoghurt og hvitlksfeddet som du presser.

Kutt s paprika i staver, skyll maisen i rennende vann og kutt opp salaten og ha i skler.

Ta s biffen og kutt i strimler som en stekker p stekepannen p hyvarme. Stek kjttet til det har ftt farge og er gjennomstekt. Krydre s med salt og pepper.

Varm kebabbrd i ovnen i 3minutter.

S er det bare servere med det en mtte nske!

Anbefales virkelig!

#middag #oppskrifter #adamsmatkasse #laks #epletzatziki #mamma #mammablogg #hverdag

//Kommenter her

OVNSBAKT LAKS MED EPLETZATZIKI,FOLVAPOTETER OG GRNNKL

Skrevet av Liv Judit @ 09.02.2015. 6 kommentarer

Sist uke fikk vi jo en boks med middagsingredienser og oppskrifter til uken, men med sykdom var ikke det middagslaging som var det mest spennede s dermed ble alt utsatt til denne uken s her kommer frste rett ut som da ble dagens middag. Nemlig Ovnsbakt laks med epletzatziki, folvapoteter og grnnkl.


For lage denne retten til 4personer trenger du:

  • 800g folvapoteter
  • 600g laksefilet
  • 1pk grnnkl
  • agurk
  • 1stk grnt eple
  • 1stk hvitlksfedd
  • 1/2boks yoghurt naturell
  • salt, pepper
  • vann
  • olje

Slik gjr du:

  • Sett ovnen p 200grader, og kok opp potetene i ca.20 min. Ha litt ekstra vann oppi gryta slik at det blir plass til grnnklen.
  • Del laksefilet i porsjonsstykker og ha dem i en ildfastform sammen med litt olje, salt og pepper.bak i ovnen i ca.12min
  • Rens grnnklen (ta bort den groveste stilken), og kok den i sammen med potetene det siste 5minuttene av koketiden.
  • Del s agurken og skrap bort innmaten med en skje. Riv s resten av agurken og eplet p et rivjern. Bland s agurk og eple sammen med yoghurten i en skl og press hvitlksfeddet og ha det i. Smak s til med salt og pepper.

Server laksen med epletzatzikien, poteter og grnnkl. Denne retten anbefales virkelig, vi har ftt oss en ny favoritt uten tvil.

Retten tok faktisk ikke mer enn 20minutter lage og det var p grunn av potetenes koke tid.

#middag #oppskrifter #adamsmatkasse #laks #epletzatziki #mamma #mammablogg #hverdag

//Kommenter her

ADAMS MATKASSE -EKSPRESSKASSEN

Skrevet av Liv Judit @ 04.02.2015. 2 kommentarer

S var det p tide teste ut ADAMS MATKASSE igjen, vi var jo strlende fornyd fr jul s vi tester ut en ny kasse denne gang for se om vi blir enda mer fornyd denne gang. Vi tester nemlig ut ekspresskassen denne gang. Her skal rettene ta 15-20min lage s her er det mat p 1-2-3 men med friske og gode rvarer.



Om du ikke har kjennskap til ADAMS MATKASSE s gir dem deg mulighet til velge mellom 3 ulike kasser:

  • originalkassen: dette skal vre folkets storfavoritt og inneholder masse inspirasjon med varierte, spennende smaker
  • barnekassen: inneholder mat som er lett lage og lett like, og den er tilpasset barnefamilier
  • ekspresskassen: perfekt for folk i farta, travle familier og par

Du styrer leveransene dine helt selv, du kan ha levering hver uke, annenhver uke eller en gang i mneden. Det er ingen bindingstid p noen av matkassene, og deinneholder alltid alle rvarer dere trenger. Du kan velge om du nsker motta for 3 eller 5 middager og fr med oppskrifter til alle middagene. Det er landslagskokk Adam Bjerck og hans menyteam bestende av kokker og ernringsfysiologer som setter sammen de forskjellige kassene.

Denne gang gr vi som sagt for ekspress matkassen s fremover kan dere glede dere til se hva godt vi skal ha til middag!

Ha en strlende onsdag kjre dere!

Har du testet ADAMS MATKASSE?

#adamsmatkasse #mat #middag #oppskrift #blogg #hverdag #mamma #mammablogg #livjuditbloggno #familie

//Kommenter her

ADAMS MATKASSE - ERFARINGER

Skrevet av Liv Judit @ 14.01.2015. 12 kommentarer

Heisann og god onsdag! Eller skal vi si lillelrdag, er noe koselig over det navnet.

Jeg tenkte jeg skulle skrive litt om vre erfaringer rundt Adams Matkasse etter vi prve en uke rett fr jul.
Frst av alt, er hele konseptet utrolig praktisk! Selv om man fremdeles m handle inn de typisk vanlige tingene (som brd, melk, dopapir og lignende), s slipper man fundere p hva man skal ha til middag. Jeg hrt en gang at noen pstod at hva skal vi ha til middag er et av verdens mest spurte sprsml , og dt trur jeg faktisk jeg er enig om, hvor mange ganger i lpet av uka har vi ikke det sprsmlet og faktisk sliter litt med svare p det. S da m jeg bare med hnden p hjerte si at f en boks med ingredienser og oppskrifter p ukens middagsmeny levert p dra, var utrolig hendig.




Vi har n laget bde kjtt- og fiskeretter etter oppskriftsheftet. Middagsrettene er varierte, bde i vanskelighetsgrad, tidsbruk og smak. Og alt smaker godt og det middagene vi hadde p menyen tok ingen av dem lengre en 60min lage. Dette er jo helt supert da tiden tar med bde steke og koketid s da bde poteter skal kokes og fiskegratenger lages er ikke 60min mye og en fr seg en herlig middag.



Man kan ogs velge bestille en fruktkasse sammen med matkassa. Fruktkassa inneholder alt fra epler og prer til ntter og melon. Generelt har vi vrt for drlige til ha frukt hjemme. Med fruktkassen har vi n alltid frukt stende fremme som frister og vi er faktisk blitt litt flinkere til spise frukt, lye med det nr en har det tilgjengelig.



Vi har prvd ADAMS MATKASSE en uke og ser frem til prve dem igjen n p ny ret. For avrunde innlegget vil vi bare ha sagt at matrettene som kommer i menyene passer trolig til de fleste ? liten som stor. Ved et par anledninger har vi savnet litt mer krydder, men dette kan man jo smake til selv. Porsjonene har vrt akkurat passe til oss to voksne. Det har hendt vi har hatt litt til overs av tilbehr p noen retter, og det er jo mye bedre enn motsatt. Vi vil ogs nevne at kvaliteten p rvarene var veldig bra.

Alt i alt har vi bestemt oss for fortsette med matkassen og kan anbefale den videre.

Om det er noen som har sprsml s er det bare fyre ls.

#adamsmatkasse #middagpdra #mammablogger #middag #oppskrifter #livjuditbloggno #tips

//Kommenter her

ST OG SALT DIP TIL FRUKT OG GRNNSAKER

Skrevet av Liv Judit @ 12.01.2015. 2 kommentarer

Heisan alle sammen! Hper dere har en flott mandag s langt! Jeg s en artikkel fra godt.no som jeg bare m dele med dere. Her var det nemlig et supert tips til oss som prver holde oss borte fra sukker og stsaker i ukedagene i hvert fall.

Her var det nemlig oppskrift p en st og en salt dipp som passet godt til ulike frukter og grnnsaker. Dette hrtes s godt ut at jeg faktisk skal prve det selv og fr jeg gjr det vil jeg rett og slett dele oppskriften med dere s kan dere prve selv om dere vil fr jeg kommer med min egen personlige mening.



Du trenger til st dipp:

beger kesam

1ss honning

0.5ts vanilje pulver

0.5ts kanel

Du trener til salt dipp:

beger kesam

1ss olivelolje

1ts trket og finknust chili

litt havsalt

litt pepper

Slik gjr du:

Del en boks kesam i to mindre skler. Lag den salte dippen ved rre inn olivenolje, chili, salt og pepper. Lag den ste dippen ved rre inn flytende honning, vanilje og kanel. Sett dem kjlig mens du kutter opp frukt og grnnsaker.

Av frukt trenger du:

Druer

1stk blodappelsin

1stk banan

1stk eple

1pk blbr

Av grnnsaker trenger du:

1pk cherrytomater

1pk sukkererter

1stilk stangselleri

1pk knaske gulrtter

agurk

Slik gjr du:

Vask all frukten og grnnsakene godt. Kutt grnnsaker i stenger s er det lettere dyppe dem i kesamdippen. Kutt s opp frukten i nskelige biter. Hvis du kutter bananen i biter med skallet p holder den seg lenger uten bli brun.
Tips: Drypp litt sitronsaft over eplebitene s holder de seg friske lenger.

Jeg er selv sikker p at dette smaker utrolig godt og vil bli herlig til kveldens tv`titting, for vi er jo hekta p serien The Glades som jeg skrev om tidligere HER

Liker du frukt og grnnsker med dipp?

#sunnerelivstil #komiform #hundredagersprosjektet #mammatrening #yummymummy #trening #sunt #oppskrifter #frukt #grnnsaker #dipp

//Kommenter her

UKENS MIDDAGSMENY

Skrevet av Liv Judit @ 05.01.2015. 8 kommentarer

Som sagt tideligere i dag har en del av dagen i dag gtt til planlegge middager for uka fors handle det inn slik at vi slipper g flere ganger handle sm puttel.

Siden hverdagen n starter for fullt velger jeg dele vr ukesmeny med dere s er det opptill dere gi meg et vink om dere nsker oppskrifter og flere slike innlegg fremover.

Her kommer i hvert fall vr ukesmeny:




Liker du slike innlegg? Skal jeg fortsette med det?

#mat #middag #hverdag #planlegging #mammablogger #livjuditbloggno

//Kommenter her

ENDA EN JULEGAVE

Skrevet av Liv Judit @ 02.01.2015. 6 kommentarer

Vi var faktisk s heldige at vi fikk en pizzaovn til jul, min samboer er veldig opptatt av pizza som er steinbakt og italiensk pizza og etter ha lest omtalen p pizza dragon p dinside.no er jeg enda mer begeistret over at vi var s heldige fikk denne til jul.For denne lager vist skikkelig gode pizzaer med orntlig spr bunn.




Denne skal vi prve ut alt i kveld m bare komme oss p butikken handle inn det vi trenger, s er vi heldige kommer det nok bde en oppskrift og to til dere p porsjonspizzaer.

Hva liker du toppe pizzaen din med?



#pizza #obhnordica #pizzadragon #hjemmelaget #julegave #mammablogg #livjuditbloggno

//Kommenter her

HJEMMELAGET OPPSKRIFTSBOK

Skrevet av Liv Judit @ 24.07.2014. 11 kommentarer

Hei til dere alle sammen! Hper dere har en strlende torsdag s langt?

Jeg har lenge fundert p hvordan jeg skal lagre mine oppskrifter, du vet dem som en titt og ofte leter frem til for en vet at det en lager blir godt og ikke minst spist opp. Det er jo s koselig med en egen oppskriftsbok som en kan bla i. Jeg bruker mye ipad`en nr jeg lager noe p kjkkenet men det er jo s greit skrive oppskriften opp slik at en har den til neste gang om retten var vellykket. Jeg har vurdert bde kjpe meg en fin notatbok til skrive dem inn i eller en ringperm i a5 strrelse hvor jeg kan putte oppskriftene i plastlommer.




Problemet er vel enkelt og greit at jeg ikke klarer bestemme meg for hva jeg skal gjre s n lurte jeg p om dere hadde noen gode tips?

Hvordan oppbevarer du gode oppskrifter?

#oppskrift #kokebok #tips #diy #gjenbruk #mammablogg #gravdiblogg #livjuditblogg

//Kommenter her

S enkelt lager du lasagne selv

Skrevet av Liv Judit @ 24.06.2014. 14 kommentarer

God tirsdag til alle dere skjnne som tar turen innom meg, tenkte jeg skulle gi dere et herlig middags tips i dag. Nemlig oppskrift p en helt enkel lasagne. Smaker skikkelig godt og er veldig enkelt lage.

Det du trenger er:

kjttdeig, lk, olje, vann, salt, pepper, ost, tomatpurre, hakkede tomater, melk, hvetemel, smr og muskatt






Begynn med lage kjttsaus da trenger du:

400g kjttdeig

1 lk ? hakket i sm biter

Litt olje

2,5 dlTomatpurre/Hakkede tomater

Salt

Pepper

2dl vann

Begynn med brune kjttdeigen i en varm stekepanne med olje i.



Nr kjttdeigen er ferdig tilsetter du lk, tomater, tomatpurre og vann. Smak s til med salt og pepper. La sausen sm koke i ca. 10min s den begynner tykne.



Lag s ostesausen da trenger du:

2sssmr

3sshvetemel

6dlmelk

5ss hvit ost

1tssalt

1⁄2tsmalt hvit pepper

1⁄2tsrevet muskatntt

3dlrevet hvitost til topping

9stk lasagne plater

Begynn med smelte smr i en kjele

Tilsett s hvetemel og rr dette inn.



Spe med melk under omrring og la sausen koke i ca. 10 minutter den skal tykne. Ha s i osten og la den smelte inn i sausen. Til slutt smaker du til med krydder.






Legg s lag vis ostesaus, kjttsaus og lasagneplater i en ildfast form. Du skal alltid begynne og avslutte med ostesaus. Toppes til slutt med reven ost.




Lasagnen skal stekes midt i ovnen p 225grader i 30-40 minutter


Serveres med varme baguetter og en frisk, grnn salat.

Smaker fantastisk!

#oppskrift #matlaging #lasagne #mat #mammablogg #hverdagsblogg #gravidblogg #hverdag #sommer #middagstips #livjuditblogg

//Kommenter her

F barna til spise mer frukt

Skrevet av Liv Judit @ 27.05.2014. 4 kommentarer

Tenkte jeg skulle dele et herlig tips med dere. Min lillesster ble 8r p selveste 17.mai og da ble det selvsagt feiring i flere dager til endes. Vi serverte en ting under selskapene som fikk veldig mye oppmerksomhet nemlig et fruktpinnsvin.




Dette er utrolig lett og lage og under barneselskapet forsvant denne fortere enn godtesklen.

Du trenger vannmelon, jordbr, blbr, marshmellows, kiwi, druer o.l.

Begynn med skjre vannmelonen i to deler hvor de ene skal vre kroppen til pinnsvinet. Resten av vannmelonen deler du i tykke skiver, ca 1cm og trykker ut figurer av vannmelonen. Sm pepperkakeformer er ypperlig til dette.

Skrell kiwien med en sitrus skreller eller en kniv og skjr ut sneier som du stikker ut sm hjerter/stjerner i.

Ta s frem grillspyd og tre p vannmelonfigurer, kiwifigurer, jordbr, druer, blbr og marshmellows i det mnsteret du mtte nske og stikk fruktspydene nedi i den halve vannmelonen slik at du fr et pinnsvin.




Du kan lage ansikt p pinnsvinet ved lage yne av marshmellows og blbr som du fester i vannmelonen med tannstikker. Nese av en drue og munn av en bit vannmelon. Kun fantasien setter en stopper.

#frukt #fruktoggrnt #femomdagen #jordbr #blbr #vannmelon #druer #mat #oppskrift #barneselskap #livjuditblogg#diy # gjrdetselv #hobby

//Kommenter her

Sukkerfri Gele til 17.Mai

Skrevet av Liv Judit @ 15.05.2014. 1 kommentar

17Mai er dagen da Norge er i fest g vi er opplrte fra vi er smbarn med at dette er dagen hvor vi kan spise s mye plser og plser som vi bare vil. Men jeg tenke at kanskje det er flere enn meg selv som liker ha litt velge mellom og hva med en nydelig og frisk dessert som i tillegg har lite kalorier. Nemlig en gele laget av ZERoh saft. Denne har jeg laget flere ganger selv og den smaker bedre enn det boksene du tilsetter vann.

Begynn med finne frem det du trenger:

Varm opp utblandet saft og rr i gelantinplatene. Rr til gelantinplatene er opplste.Husk det skal ikke kokes.Hell s blandingen i skler og la den stivne.

Serveres med vaniljesaus eller vaniljeyoghurt/kesam.

Smaker helt utrolig og denne kan en lage og kose seg med p en helt vanlig tirsdag ogs om en vil uten tenke over sukkerinntak eler kalorier.

#gele #lavkarbo #sunnhet #kosthold #diy #livjuditblogg #oppskrift #zerohgele #zerohsaft #17mai #norgeifest

//Kommenter her

Liv Judit



Liv Judit

Hei og velkommen til min blogg! Dette er en blogg hvor jeg kommer til skrive om ting jeg interesserer meg for, s her kan du finne alt fra skjnnhet til det vre mamma da jeg ble mamma til en liten prins i oktober 2014.

Kategorier



baby / Blogg / DIY / Graviditet / Hundredagersprojektet / Hverdagsliv / Jonas 1r / JUL 2014 / julen2015 / Mat og Kaker / Mote / Skjnnhet / Sminkeskolen / sommeren 2015 / Trening/kosthold /

Akriv



November 2016 / Oktober 2016 / September 2016 / August 2016 / Juli 2016 / Juni 2016 / Mai 2016 / April 2016 / Mars 2016 / Februar 2016 / Januar 2016 / Desember 2015 / November 2015 / Oktober 2015 / September 2015 /



hits