HJEMMELAGDE HONNINGHJERTER

Skrevet av Liv Judit @ 17.11.2016. 0 kommentarer

Hei og god torsdag! Heldigvis er dagen idag litt mindre kløende enn dagen i går men fortsatt er dagen fullt opp av kremer og salver for å få bukt på eksemutbruddet denne gang. Det er neimen ikke tvil om at en liten kar må igjennom mye når det er sesongskifte. Heldigvis er han i godt humør og helst litt ekstra rampete etter en natt med lite søvn.

Men vi koser oss inne og prøver oss på litt maling og innekos for ute er det skikkelig høstvær med regn og vind.

Jeg tenkte jeg skulle dele en liten oppskrift med dere i dag. Det nærmer seg jo desember og advent med raske skritt nå så da trenger en jo litt kaker i boksene. Her om dagen prøvde vi oss på honninghjerter og det er virkelig å anbefale!

Du trenger;

250 gr. honning

125 gr. sukker

75 gr. meierismør

1 egg

1 tsk kanel

1/2 tsk kardemomme

1/4 tsk malt nellik

500 gr. hvetemel

2 tsk. bakepulver

1ts hornsalt

1 stor plate kokesjokolade

Slik gjør du:

Smelt honning, sukker og smør på middels varme. Avkjøl litt og ta over i bolle og rør inn egget. Bland krydder med mel, hornsalt og bakepulver og rør dette inn i honningmassen og lag til en tjukk deig.

Rull ut til ca. 1,5 cm tykk leiv og stikk ut kaker med hjerteform eller en annen form om du ønsker.

Stek på 200 grader (varmluft) i ca. 10minutter, men følg med at dem ikke blir for stekt

Smelt sjokoladen i vannbad og pensle kakene med sjokoladen. Jeg pleier rett å slett å bruke en liten silikon pensel.

Pynt med tykk melisglasur.

Smaker utrolig godt og er supert som små gaver.

#mamma #mammablogg #mammalivet #hverdagslivet #småbarnsforeldre #kreativitet #diy #kreativtenking #frilek #aktivitet #kreativfamilie #kreativ

//Kommenter her

GELEGODTER I MATPAKKEN

Skrevet av Liv Judit @ 14.09.2016. 0 kommentarer

Siden det er lillelørdag så tenkte jeg at vi idag skulle dele oppskrift på noe skikkelig godt for både små og store. Og siden det ikke inneholder sukker kan en nesten kose seg med dem hver dag.

Vi har nemlig lagt røde gelé biler idag og dem lager du selv også på 1-2-3. Eneste som tar litt tid med disse er når dem skal stivne i kjøleskapet.

Du trenger kun:

- 5ss gelatin pulver

- 2,5dl frosne jordbær (eller andre bær)

- saften av en sitron

- 10 dråper stevia

- 1/2 dl vann

Slik gjør du:

- ha vann, bær, sitronsaft og stevia i en gryte og varm den forsiktig opp.

- mos bære når dem tiner og tilsett en og en ss med gelatin som du rører godt ut slik at det ikke klumper seg.

- når all gelatin er godt rørt ut tar du gryta av platen og siler blandingen gjennom en sil om du ikke vil ha bærfibrene med i godteriet.

- hell så saften i gelatin former. Vi brukte former formet som biler og dinosaurer. Men bruk det du har.

Voila dine helt egne gelegodter uten sukker!

Disse falt i smak hos både små og store her! Ekstra stas var det jo at det var biler og mammaen syntes det var supert at det var så fort gjort å lage selv.

Er dette noe du kunne prøvd ut?

#barnemat #gelegodter #oppskrift #stevia #hjemmelaget #barnemat #hverdagslivet #diymedbarn #hobbybarn #hjemmelaget #lagdetselv #mammablogg #kreativhverdag #kreativfamilie #kreativ #livjuditblogg #diytips #familiekos #hverdag #mamma #mammablogg #livjuditbloggno

//Kommenter her

NYSTEKTE RUNDSTYKKER TIL FROKOST

Skrevet av Liv Judit @ 03.09.2016. 0 kommentarer

Å våkne en tidlig lørdags morgen for å finne ut at det er tomt for brød i brødskuffen er ikke mye gøy. Selv om det er brød i fryseboksen tar det tid å få tint så her i hus heiv vi oss rundt for å bake våre egne grove rundstykker til frokost.

Å lage rundstykker går egentlig fort og her i huset var mini svært fornøyd med å starte dagen med en yoghurt i vente på ferske rundstykker.

For å lage grove rundstykker trenger du:

250g sammalt grovt mel

150 g smeltet smør

8,5 dl lunkent vann

3 tsk sukker

1 1/2 tsk salt

1 pakke fersk gjær

2raspet gulrøtter

Slik gjør du:

Blant alt det tørre sammen.

Bland smøret og vannet. Løs opp gjæren i vannet (pass på at vannet er 37grader).

Bland det tørre og våte sammen. Rasp gulrøttene og tilsett i deigen.

Elt til det blir en fin deig. Spe gjerne på litt ekstra mel hvis du synes deigen er for klissete.

Sett til heving til størrelsen har doblet seg

Kna deigen, og lag rundstykker vi fikk 25

La de steke i 250 grader i ca 15 - 20 minutter

Og voila nystekte rundstykker til frokost eller lunsj.

Her startet dagen 06.30 så da har en god tid til å kokkelere å egentlig tid til å spise frokost både en og to ganger.

Ha en herlig lørdag så skrives vi om litt!

#nybakt #gjærbakst #rundstykker #frokost #hjemmelaget #barnemat #hverdagslivet #diymedbarn #hobbybarn #hjemmelaget #lagdetselv #mammablogg #kreativhverdag #kreativfamilie #kreativ #livjuditblogg #diytips #familiekos #hverdag #mamma #mammablogg #livjuditbloggno

//Kommenter her

EN FREDAGS LUNSJ!

Skrevet av Liv Judit @ 02.09.2016. 0 kommentarer

God fredag alle sammen! Har fredagenbehandlet dere godt så langt? Her har vi vært å handlet litt og er nå hjemme og tar oss en liten lur.

Jeg skrev jo i går at en av tinga jeg elsker med høsten er norske epler og mine foreldre har to eple trer i Hagen og vi var ute og plukket inn et par idag for å smake. Eplene var nok litt sure enda men passer supert i bakst.

Tenkte jeg skulle tipse dere om et herlig lunsj tips, regner med at det er flere enn min mini som ikke alltid er matlysten så da får vi dele litt ideer av og til.

Idag lagde vi oss grove muffins med eple og kanel

For å lage grove muffins med eple og kanel:

2,5 dl speltmel

3dl lettkokte havregryn

2ts bakepulver

1/2 dl sukker

2ts vaniljesukker

1/2ts salt

2ts kanel

2dl melk

1/2dl rapsolje

2epler

Slik gjør du:

Bland sammen det tørre i en bolle.

Visp sammen egg,melk og olje i en egen bolle og blad det deretter forsiktig inn i det tørre.

Skrell og rasp eplene og vend inn i deigen.

Fordel deigen i muffinsformer og stek dem midt i ovnen på 189grader i Ca. 20 min

Smaker herlig godt med vanilje yoghurt eller kesam!

Sammen med litt vanilje yoghurt ble mini her både fornøyd og mett og mammaen ekstra fornøyd med at alt ble spist opp.

#hverdagslivet #diymedbarn #hobbybarn #hjemmelaget #lagdetselv #mammablogg #kreativhverdag #kreativfamilie #kreativ #livjuditblogg #diytips #august #familiekos #hverdag #mamma #mammablogg #livjuditbloggno

//Kommenter her

EN VERDIG LUNSJ FOR EN PRINS

Skrevet av Liv Judit @ 28.08.2016. 0 kommentarer

God formiddag og god søndag alle sammen! Her startet dagen for flere timer siden å vi har kost oss med fargeleggingen og litt bakst i morgentimene. Nå nærmer det seg lunsj og vi ville bare innom og tipse dere om en av våre favoritter. Nemlig grove lapper med raspet gulrot.

Vi servere det på et fat med herlig frukt og bær og mini kan sitte å kose seg med gaffelen.

Oppskriften på grove lapper får dere her:

2 Egg

2 dl Melk

1 dl Rugmel siktet

0,5 dl Hvete sammalt grov

1 Gulrot, raspet

Smør til steking

Slik gjør du:

Rør sammen egg og melk. Ha i mel og raspet gulrot. Bland godt sammen. Varm en stekepanne eller takke med litt smør og stek dem gylne. Det tar litt lengre tid enn vanlige lapper men smaker herlig lunkne.

Hva er deres lunsjfavoritter for tiden?

#lunsj #mat #oppskrift #lunsjtips #mattips #grovelapper #mattilbarn #hjemmelagetbarnemat

#hverdagslivet #diymedbarn #hobbybarn #hjemmelaget #lagdetselv #mammablogg #kreativhverdag #kreativfamilie #kreativ #livjuditblogg #diytips #august #familiekos #hverdag #mamma #mammablogg #livjuditbloggno

//Kommenter her

DIY - HJEMMELAGET RABARBRA OG JORDBÆR SYLTETØY

Skrevet av Liv Judit @ 14.06.2016. 3 kommentarer

Så var det jammen meg på tide med et nytt DIY tips. Dagens er nok forbeholdt voksne eller store barn. Vi skal nemlig lage et friskt og sommerlig syltetøy med smak av rabarbra og jordbær.

Så her kommer oppskriften jeg brukte, den er i Ca. Mål etter hva jeg hadde i hus men ble godt på smak og jordbærene fikk ikke helt overkjøre rabarbra smaken!

650 g rabarbra, i ca. 1 cm tykke skiver

400 g jordbær, i biter

350g sukker (smak til)

1 vaniljestang, delt i to på langs

Slik gjør du:

Ha rabarbra og jordbær bitene i en kjele. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Ha så i både frø og vaniljestangen å Kok opp og la det stå å trekke på lav varme til rabarbra og jordbær er myke. Tilsett sukkeret litt etter litt så det ikke blir for søtt (smak til), rør sukkeret godt inn og gi så syltetøyet et nytt oppkok.

Fjern vaniljestangen og hell syltetøyet på rene, varme glass og sett umiddelbart på lokket. Jeg fikk 4 babymatglass av denne oppskriften.

La syltetøyet kjølne helt før du setter det kaldt for oppbevaring.

Og Voila et sommerfriskt og godt syltetøy er nå ferdig.

#diymedbarn #hobbybarn #hjemmelaget #lagdetselv #mammablogg #kreativhverdag #kreativfamilie #kreativ #livjuditblogg #diytips #gjørdetselv #oppskrift #syltetøy #rabarbrasyltetøy

//Kommenter her

SUNN SNACKS PÅ 123

Skrevet av Liv Judit @ 24.02.2016. 0 kommentarer

 

Det er jo tross alt lille lørdag i dag så det er jo på sin plass at jeg bare deler noen fristende bilder av litt snacks. Men dagens snacks er en sunnere variant og den kan du kose deg med, med god samvittighet!

Vi skal nemlig lage kanel epler.



 

Du trenger

- eple, jeg anbefaler det grønne litt syrlige eplene

- kanel

Slik gjør du:

1. Skjær eplet opp i biter, og fjern skallet.

2. Legg eplebitene i en skål og dryss over kanel. Hell også over litt vann. Jeg pleier bare å ha i litt vann fra tekokeren, da dette vannet allerede er kokende.

3. Putt skålen med eple, kanel og vann i mikrobløgeovnen. Sett tiden på ca. 2 min.

Server eplene sammen med god vanilje yoghurt og nyt den!

Ha en strålende onsdagskveld!

#februar #vinterferie #semper #semperbarnemat #barnemusli #frokost #frokosttips #gjørdetselv #fuglemat #kreativ #kreativmedbarn #hobby #doityourself #aktivmedbarn #mammablogg #mamma #gøyvinterferie #mammalivet #fugler #vinter #hverdag #småbarnsforeldre #familie #kreativfamilie #kreativ #familiekos #familielivet

//Kommenter her

ET HERLIG FROKOST TIPS!

Skrevet av Liv Judit @ 19.01.2016. 5 kommentarer

God morgen alle sammen! Her er vinteren kommet for fullt nå med snø og minusgrader. Er jo herlig i grunn. Jeg og Jonas startet dagen tidlig i dag med en litt bedre frokost. Herlig å gjøre litt ekstra ut av en vanlig tirsdag.

Vi lagde oss nemlig bananpannekaker og toppet dem med rørte blåbær. Super godt for liten og stor.



Om du nå skulle være fristet til å lage en porsjon selv til lunsj kommer oppskriften her.

Ingredienser:

2 stk modne bananer
2 dl lettkokte havregryn
1 dl melk
2 stk egg
1 ts vaniljesukker

Slik gjør du:

  1. Ha alle ingrediensene i en bolle, og bruk en stavmikser til å mose sammen alt. Bruk gjerne en blender.
    2. Stek små pannekaker i en stekepanne. Vi får plass til å steke 3 pannekaker om gangen.

Server med rørte blåbær

Enkelt og utrolig godt på en tidlig tirsdagsmorgen!

Nå skal vi gjøre oss klar for dagen hvor mammaen skal på jobb og mini skal til bestemor å kose seg

Ha en flott tirsdag alle sammen!

#suntoggodt #sunnkos #sunnerelivsstil #nedivekt #livsstil #oppskrift #frukt #bær #sjokolade #sjokoladefondue #mammablogg #helgekos #helg #familiekos #familie #mamma #småbarnsforeldre #hverdagsliv #kosihverdagen

//Kommenter her

LITT SUNNERE HELGEKOS

Skrevet av Liv Judit @ 08.01.2016. 2 kommentarer

Det er jo januar måned og mange har mål om å få en sunnere livsstil, kutte ned på sukker osv. Så jeg tenkte jeg skulle dele med dere noe som er herlig godt, enkelt å lage og er sunnere enn den vanlige godteposen.

 

Jeg snakker nemlig om frukt dyppet i mørk sjokolade. Hvem liker vel ikke jordbær, banan, druer dyppet i sjokolade? Det er jo så godt.

 

Og det eneste du trenger er:

  • Frukt og bær (jordbær, klementiner, druer, kiwi, blåbær, eple, banan ja det du vil)
  • Mørk sjokolade
  • Tannstikker eller lignende
  • Noe til å smelte sjokoladen i .

Slik gjør du:

  • Smelt sjokoladen i vannbad, eller i en fondue gryte.
  • Legg bær og frukt pent på en tallerken
  • Dypp frukt og bær i sjokoladen og nyt.

 

Smaker utrolig godt, dekker søtsuget og er sunnere enn den vanlige godteposen!

 

Liker du sjokolade dyppet frukt/bær?

 

#suntoggodt #sunnkos #sunnerelivsstil #nedivekt #livsstil #oppskrift #frukt #bær #sjokolade #sjokoladefondue #mammablogg #helgekos #helg #familiekos #familie #mamma #småbarnsforeldre #hverdagsliv #kosihverdagen

//Kommenter her

SUNT OG GODT

Skrevet av Liv Judit @ 07.01.2016. 6 kommentarer

I går var jo lille lørdag så dette tipset burde kanskje blitt delt i går, men helga nærmer seg med stormskritt så jeg deler i dag allikevel. Å bare som det er sakt kan dette spise hverdag om en vil og ikke kun på lørdager.

Jeg snakker nemlig om yoghurt biter og frosne druer. Så godt og så enkelt å lage. Om en ikke tar med tiden dem skal stå i frysa bruker du mindre en 5min på å tilberede disse. Selv om dette er utrolig enkel, kommer en liten step-by-step forklaring her.

 

Du trenger:



-yoghurt av valgfrismak, jeg elsker vanilje og valgte da den

- blåbær (Kan også bruke andre bær)

- isbit form eller lignende

Slik gjør du:

Ha yoghurt i isbit formen, men ikke fyll helt opp


Putt så blåbærna i yoghurten



Og sett i fryseren i et par timer.

 

Druene spyler du kjapt i springen før du legger dem i en boks og legger dem så i fryseren.



 

Voila herlig snacks du kan kose deg med når du skulle ønske. Mitt tips er å lage en del når en lager så er det bare å hente i fryseren når du får lyst på noe godt!

 

Har du noe godt i frysen? Liker du slike tips?

 

#suntoggodt #sunnlivsstil #letterelivsstil #kosthold #nedivekt #mammablogg #oppskrift #snacks #mamma #mammalivet #hverdag #hverdagslivet #småbarnsforeldre #familie #kos

//Kommenter her

SIDEN DET ER LØRDAG

Skrevet av Liv Judit @ 07.11.2015. 0 kommentarer

Siden det er lørdag i dag skal jeg dele en oppskrift til dere på noe som smaker utrolig godt, ser lekkert og avansert ut og er skikkelig enkelt. Nemlig skumboller i sjokolade skåler.

 

Det du trenger er:

vannballonger

Kokesjokolade

4 eggehviter
4dl sukker
1ts vaniljesukker
6 plater gelatin
1 dl kokende vann

Kjøkkenmaskin

 

Slik lager du sjokoladeskåler:

  1. smelt sjokoladen i vannbad og la den kjølne litt.
  2. Blås opp vannballongene
  3. Dypp vannballongene i sjokolade og sett dem til avkjølning
  4. Når sjokoladen er stivnet klipper du et lite hull i toppen av ballongen og lar luften sive sakte ut så er det bare til å ta ballongrestene ut av sjokoladeskålen tilslutt.

Og slik lager du skumboller:

  1. Legg gelatin i bløt i kaldt vann.
  2. Visp eggehvitene stive, og bland inn sukker og vanilijesukker ,litt om gangen.
  3. Klem vannet ut av gelatinplatene, smelt en plate av gangen oppi det kokenede vannet.
  4. Pisk ut med en gaffel. Bland vann og gelatin blandingen i sukkerblandingen.
  5. Røres kraftig sammen i ca fem minutter (i mikser).

Så er det bare å fylle opp en pose med skum og fylle oppi sjokoladeskålene og sette kaldt til det stivner skikkelig!



 

Disse kan du kose deg med i kveld eller kanskje i morgen som gave til farsdagen!

 

Liker du skumboller?     

 

#oppskrift #dessert #skumboller #sjokoladeskål #farsdag #mammablogg #baking #mamma #mammalivet #mammahverdag #familie #familielivet #hverdag #lørdag

//Kommenter her

SUNN SNACKS PÅ EN ONSDAG

Skrevet av Liv Judit @ 07.10.2015. 5 kommentarer

Eplechips er perfekt høstsnacks! Her har vi plukket inn eplene fra våre egne epletrær så her er det ekstra stas. Det smaker  faktisk veldig godt  og er naturlig søtt, så du trenger ikke tilsette noe ekstra søtning. Litt kanel er derimot helt på sin plass, om du liker det så klart! 

Begynn med å finne frem det du trenger, som er: epler, kanel, olje, mandoli/kniv, kjernehus utstikker. 



Så spyler du eplene I kalt vann, før du stikker ut kjernen ved hjelp av kjernehusutstikkeren. Om du ikke har kjernehusutstikker kan du fint lage disse med kjernehuset i.  

Så tar du å skiver eplene på en mandolin I tynne sneier, om du ikke har en mandolin kan du bruke en skarp kniv eller en ostehøvel. Pass på at skivene er sånn noen lunde like tykke.  

Så tar du litt olje på et bakepapir/stekebrett og pensler. Dette gjør du før du tar å legger epleskivene på slik at eple ikke fester seg til papiret når dem tørker. Til slutt drysser du over kanel I den mengden du selv ønsker.

Sett inn i ovn ved 120°C og stek i ca. 30 minutter. Følg godt med underveis, for de kan fort bli brente. Legg epleskivene over på rist på et kjøkkenpapir, eller lignende. Når de er avkjølt, så stivner de og blir sprø. 



Oppbevares tørt i en glass krukke eller lignende.

 

Viste du forresten av 17.oktober er den store epledagen? Så hva med å servere eple chips sammen med litt vaniljekesam eller vanilje is den dagen? 

 

#eplechips #eple #høst #diy #hjemmelaget #gjørdetselv #mammablogg #hobby #oppskrift #tips #gravidblogg  

//Kommenter her

ET MÅL I HØST

Skrevet av Liv Judit @ 04.08.2015. 0 kommentarer

Jepp det stemmer. Denne høsten har jeg et mål, nemlig å ha matpakke med meg på jobb. Jeg er så fæl til å glemme matpakken å ikke minst glemme å spise helt til jeg blir små skjelven og tar turen over gata til spar og kjøper med meg en pose boller, en wrap eller en sjokolade. For all del er jo greit det en gang i blant men ikke hver dag.

Jeg vil heller ha med meg en matpakke som stabiliserer blodsukkeret gjennom dagen og gir meg den energien jeg trenger. Så nå har jeg gått i tankebobblen og funnet frem til dagens lunsj og den tenkte jeg at jeg skulle dele med dere.

 


(bildet er lånt av tine.no)

Dagens lunsj/matpakketips er Cæsar salat, enkelt godt og næringsrikt.

Det du trenger er:

  • 1 egg
  • ¼ hjerte salat i biter
  • ¼ grillet kylling i biter
  • 50g stekt bacon
  • 50g ost i terninger
  • 1 tomat i båter
  • litt brødkrutonger
  • dressing om ønskelig

 

Slik gjør du:

  • Del alt i passelige biter , stek bacon og kylling og avkjøl og ha alt sammen i en matboks.
  • Om du vil ha med dressing har du det i en liten boks vedsiden av.

 

Har du et godt matpakketips til voksne?

 

#matboks #matpakketips #matpakke #cæsarsalat #oppskrift #mamma #mammalivet #hverdag #arbeidslivet #mammablogg

//Kommenter her

LITT SUNN KOS TIL LILLELØRDAGEN

Skrevet av Liv Judit @ 13.05.2015. 6 kommentarer

Det er jo onsdag i dag og lillelørdag. I dag vil nok flere kjenne ekstra godt på helge følelsen da det er kristihimmelfarts dag i morgen og lang helg for mange. Jeg elsker jo søte og gode ting og det er jo selvsagt et stort pluss om jeg kan spise dem med god samvittighet. Så i dag skal jeg tipse dere om en herlig og enkel gele som ikke inneholder noe sukker. Nemlig en gele laget av ZERoh saft. Denne har jeg laget flere ganger selv og den smaker bedre enn det boksene du tilsetter vann.

Begynn med å finne frem det du trenger:

 

Varm opp utblandet saft og rør i gelantinplatene. Rør til gelantinplatene er oppløste.  Husk det skal ikke kokes. Hell så blandingen i skåler og la den stivne.

Serveres med vaniljesaus eller vaniljeyoghurt/kesam.

 

Smaker helt utrolig og denne kan en lage og kose seg med på en helt vanlig dag om en vil uten å tenke over sukkerinntak eler kalorier.

 

 Men den kan da også lages å brukse til flere anledninger hva med til 17.mai for eksempel?

 

#gele #lavkarbo #sunnhet #kosthold #diy #livjuditblogg #oppskrift #zerohgele #zerohsaft #17mai #norgeifest

//Kommenter her

SUNN SNACKS PÅ EN ONSDAG

Skrevet av Liv Judit @ 29.04.2015. 8 kommentarer

Jeg tenkte at siden det er lillelørdag i dag gikk det an å friste dere med litt herlig sunn snacks. Dette er utrolig fort å lage og smaker skikkelig digg også. Å et stort pluss er jo selvsagt at det ikke er usunt. Så her kommer litt sunn snacks til dere. Nemlig epler med vanilje kesam og kanel.

 

Det du trenger er: 
Vanilje kesam 
Epler
Kanel
Evt. noen flere bær

Slik gjør du:

Kutt opp eplet i passelige biter, gjerne rensk eplet først
Topp med kesam og kanel

Selv er jeg glad i litt friske bær så jeg topper med litt bringebær og blåbær.

 

Dette anbefales virkelig!

Ha en flott onsdag videre!

 

#lillelørdag #oppskrift #sunn #snaks  #mammaliv #mammablogg #mamma #familie #hverdag

//Kommenter her

KANEL I SVINGANE MED CHAMALLOWS-GLASUR

Skrevet av Liv Judit @ 10.04.2015. 5 kommentarer

Siden det er fredag og helg tenkte jeg at jeg skulle dele et tips på noen herlige boller med dere, kanel i svingene er jo fantastisk godt men med den glasuren jeg skal vise dere i denne oppskriften blir dem faktisk enda bedre. Jeg har nemlig toppet bollene med chamallows-glasur. Chamallows er lignende marshmellows men smaker mer vanilje.

 

Det du trenger til bollene er:

  •   50 g gjær
  •   9 ss margarin
  •   6 dl melk
  •   2 dl sukker
  •   2 ts kardemomme
  •   1 egg
  •   1 1⁄2 l hvetemel
  •   margarin, sukker og kanel til utbaking

 

Slik gjør du:

  • Varm smør og melk til 37 grader. Smuldre gjæren i en bakebolle, hell i den varme væsken, rør inn egget.
  • Bland hvetemel, sukker og kardemomme og hell litt og litt i væsken, til deigen ikke klisser.
  • Sett den på et lunt sted og forhev i 45 min.
  • Elt deigen noen minutter og kjevle den ut til et rektangel.
  • Smør et tynt lag med margarin oppå deigen og strø sukker og kanel over.
  • Rull sammen til en pølse og kutt opp til boller. Sett bollene på bakepapir.
  •  Etterhev i 30 minutter.
  • Stekes på 250 grader i 8 min.

Til glasuren trenger du:

  • 1 ½ dl kremfløyte
  • 50g smør
  • 75g Chamallows
  • 300g melis

Slik gjør du:

  • Varm kremføyte, smør og chamallows langsomt opp i en tykkbunnet kjele.
  • Rør ingrediensene sammen til en jevn masse.
  • Ta røren av varmen og tilsett melis, rør alt godt sammen til du får en tykk og fin glasur.

Så når bollene er avkjølte er det bare å smøre på et lag med chamallows glasur og kos deg med bollene!

Ønsker dere en strålede fredag og tester du oppskriften må du gjerne dele hvordan resultatet ble!


#oppskrift #kanelisvingane #gjærbakst #bakst #chamallows #haribo #mammablogg #hverdag #mamma

 

 

//Kommenter her

EN SUNNERE PÅSKE DESERT

Skrevet av Liv Judit @ 01.04.2015. 4 kommentarer

Heisan alle sammen siden det er lillelørdag i dag og dagen før påsken slår inn for fult tenkte jeg at jeg skulle tipse dere om en herlig god og enkel dessert. At den er sukkerfri er jo bare et pluss.

Vi skal nemlig lage appelsingele i appelsinbåter.




Du trenger:

  • 10 gelantinplater
  • 3dl Fun Light appelsin saft
  • 7dl vann
  • 3 appelsiner

Slik gjør du:

  • Ha vannet (kaldt) i en bolle, legg gelantinplatene oppi og la den mykne seg opp i 5min.
  • Hell så vannet med platene i en gryte, tilsett saft og varm blaningen opp. Det skal ikke koke.
  • Ta blandingen av komfren og la den kjølne mens du gjør klr appelsinene.
  • Appelsinene deler du i to og tar en isskje og skraper ut fruktkjøtt pass på at du ikke lager hull i skallet.
  • Sett appelsinne på et brett og hell gelen oppi.
  • Sett så alt til avkjølning og la det stå ca.5timer

 

Smaker kjempegodt og er jo en super desser å servere nå i påsken!

Har du lagd gele slik før?

 

#funlight #påske #oppskrift #gele #mamma #mammablogg #mammahverdag

//Kommenter her

MAKRONER MED CHAMALLOWS

Skrevet av Liv Judit @ 24.03.2015. 9 kommentarer

Makroner har jo blitt en stor hot de siste åra og dermed tenkte jeg at jeg skulle dele en oppskrift med dere sammen med et tips til herlig påskegodt. Nemlig makroner fylte med chamallows. Chamallows minner om marshmellow bare dem smaker bedre og har en smak av vanilje. Om du baker makronene trenger du ikke fylle dem samme dag men du kan oppbevare dem til en dag du skal på tur. Så pakker du sekken med bl.a. makroner og chamallows. Når dere har godt den turen dere skulle og har grillet pølser og slikt er det på tide med en liten dessert. Det er da du finner frem makronene og chamallowsen. Du rett og slett griller chamallowsen over bålet for så å sette den i mellom to makron skal. Jeg lover deg det smaker himmelsk.



Om du trenger oppskrift på makroner så kan du brune denne:

  • 280 gram lyst mandelmel
  • 370 gram melis
  • 230 gram eggehvite (romtempererte egg)
  • 125 gram sukker
  • Pulver- eller konditorfarge

1. Bland mandelmel og melis sammen. Sil det over i en bolle. Melblandingen skal være så finkornet som mulig. Hiv eventuelt overflødige klumper

2. Pisk eggehvite på lav styrke i en mikser til det skummer. Tilsett gradvis litt og litt sukker mens maskinen går til du får en litt seig marengs. Bland inn valgfri konditorfarge.

3. Rør sammen melblandingen og marengsen Røren skal være såpass flytende at den «faller sammen» når du løfter på den. Et tips er å se etter gjenskinn fra lyset i røren.

4. Bruk en sprøytepose med rund tip og sprøyt ut små fine makroner på et brett med bakepapir. La de stå å hvile i ca. en halvtime slik at det danner seg en hinne utenpå.

5. Stek dem i varmluftsovn på 160-175 grader i 12-16 minutter. De ferdigstekte makronene skal ha en glatt og jevn overflate.

 

Om du ikke skal på tur å grille i nærmeste fremtiden kan du jo grille i hagen, eller bare grille chamellowsen fyll fart over et lys eller i peisen.

 

Har du smakt noe lignende før?

#oppskrift #påskegodt #påske #utpåtur #grilling #chamallows #haribo #mamma #mammablogg

//Kommenter her

NOE ANNET ENN TACO

Skrevet av Liv Judit @ 13.03.2015. 4 kommentarer

Heisan og hoppsan alle sammen! Har dere hatt en flott fredag så langt? Ingen uhell?

I dag er det jo fredag den 13. Ulykkesdagen, så håper du ikke har sett en sort katt krysse veien din eller at du har sølt salt da er det ille ute. Hehe neida jeg er nok ikke så overtroisk. Noen ganger skjer uhell men trur ikke det har så mye med verken dag eller dato.

Jeg titter bare raskt innom for å komme med et middagstips nå som det nærmer seg helg for det aller fleste. Nemlig pulled Beef, er godt med noe litt annerledes i blant.

Pulled Beef er et ekstra mørt og delikat slow cooked oksekjøtt. Spesielt utvalgte krydder fremhever, sammen med den lange tilberedning, den gode smaken i oksekjøttet.



Dette trenger du:

  • 1pk Tulip Pulled Beef
  • salat
  • paprika
  • mais
  • agurk
  • tomat
  • lefser (wraps)

Slik gjør du:

Tulip Pulled Beef er ferdigtilberedt og skal kun varmes i 30 minutter på grillen eller i ovnen før kjøttet er klart til servering. Den kraften som kjøttet naturlig avgir kan med fordel brukes til marinade eller som basis for en smakfull saus.

Riv så kjøttet i fra hverandre med to gaffler så blir kjøttet delt opp i små strimler.

Så er det bare å fylle lefsa med salat, tomat, mais, agurk og selvsagt kjøtt.

 

Veldig enkelt er det og smaker godt! Som sagt er det godt med noe annerledes enn den vanlige fredagstaco`en av og til.

 

Har du smakt pulled Beef før?

 

#middagstips #middag #helg #oppskrift #pulledbeef #tulip #mamma #mammablogg #hverdag #tips

//Kommenter her

UKENS MIDDAGSMENY UKE 11

Skrevet av Liv Judit @ 10.03.2015. 4 kommentarer

Jeg vet jeg lovet jo å dele ukens middags meny med dere i går kveld men timene strakk rett og slett ikke til så da får dere få den nå på formiddagen heller. Håper det går fint.




Pleier du å skrive opp hva du skal ha til middag en hel uke om gangen? Jeg har funnet ut at det rett og slett er tidsbesparing og økonomisk av den grunn at da handler jeg alt jeg må av stor ting på en gang og jeg slipper å gå rundt å fundere på hva skal jeg kjøpe. Nå er ting innkjøpt og det er bare å sette i gang med middagen.

 

Pleier du å planlegge middagene en uke om gangen?

 

 

#middag #hverdag #planlegging #mammablogg #mamma

//Kommenter her

DAGENS MIDDAG - CALZONE

Skrevet av Liv Judit @ 16.02.2015. 8 kommentarer

Calzone, eller innbakt pizza er kjent for de fleste, og er en fin vri på den vanlige hjemmelagde pizzaen. I det store og hele er det jo bare en vanlig pizza som man bretter over . en kan her lett «jukset litt» kjøpe en halvferdig pizzabunn, men for de som gidder er det jo selvsagt enda mer hjemmelaget med egenlaget bunn. Oppskriften her gir ca 4 calzoner eller 1 vanlig pizzabund om du heller vil lage det. 

Pizzabunn:
2 dl vann
25 g gjær
6 dl hvetemel
2 ss olje
litt salt
litt sukker.

Slik gjør du: Bland det tørre, og tilsett olje og lunket vann. Vannet kan være varmere enn ved bruk av fersk gjær. Heves til dobbel størrelse.

Dette trenger du til fyllet:
400gram karbonadedeig
1 boks hermetiske tomater
1boks mais
hvitost
krydder f.eks chilipulver eller oregano,

Slik gjør du:
Lag pizzabunnen, evt husk å ta den halvferdige TINE varianten ut av kjøleskapet før du begynner. Stek karbonadedeigen, når den er nesten helt ferdigstekt hiver du på resten av fyllet og krydrer litt underveis, dette varmes mens karbonadedeigen ferdigstekes. Del pizzabunnen i 2, legg på fyll (husk hvitosten!) og brett over. Klem sammen i kantene, evt bruk gaffel for å få det til å henge sammen. Stekes på ca 220grader i ca 12 minutter.




Smaker helt utrolig godt! Dette blir middagen vår i dag!

Hva skal du ha til middag i dag?

 


#middag #oppskrifter #adamsmatkasse  #mamma #mammablogg #hverdag  #calzone

//Kommenter her

GYROS I KEBABBRØD MED STRIMLET FLATBIFF, GRØNNSAKER OG TZATZIKI

Skrevet av Liv Judit @ 10.02.2015. 10 kommentarer

Tenkte jeg skulle også i dag dele dagens middag med dere. Denne retten tar deg 15minutter å lage og smaker fortreffelig. Her kan en egentlig bruke det en selv ønsker av salat men jeg tar bare med hva vi brukte.




 

Til 4personer trenger du:

1/2stk agurk

½ boks yoghurt naturell

1 hvitløksfedd

1stk rød paprika

1pk salat

1boks mais

600g flatbiff av svin

1pk kebabbrød

 

Slik gjør du:

Sett ovnen på 220grader

Så begynner vi med tzatzikien, del opp agurken og skrap ut innmaten med en skje. Resten av agurken river du på et rivjern og bland med yoghurt og hvitløksfeddet som du presser.

Kutt så paprika i staver, skyll maisen i rennende vann og kutt opp salaten og ha i skåler.

Ta så biffen og kutt i strimler som en stekker på stekepannen på høyvarme. Stek kjøttet til det har fått farge og er gjennomstekt. Krydre så med salt og pepper.

Varm kebabbrød i ovnen i 3minutter.

 

Så er det bare å servere med det en måtte ønske!

 

Anbefales virkelig!

 

 

#middag #oppskrifter #adamsmatkasse #laks #epletzatziki #mamma #mammablogg #hverdag  

//Kommenter her

OVNSBAKT LAKS MED EPLETZATZIKI,FOLVAPOTETER OG GRØNNKÅL

Skrevet av Liv Judit @ 09.02.2015. 6 kommentarer

Sist uke fikk vi jo en boks med middagsingredienser og oppskrifter til uken, men med sykdom var ikke det middagslaging som var det mest spennede så dermed ble alt utsatt til denne uken så her kommer første rett ut som da ble dagens middag. Nemlig Ovnsbakt laks med epletzatziki, folvapoteter og grønnkål.


For å lage denne retten til 4personer trenger du:

  • 800g folvapoteter
  • 600g laksefilet
  • 1pk grønnkål
  • ½ agurk
  • 1stk grønt eple
  • 1stk hvitløksfedd
  • 1/2boks yoghurt naturell
  • salt, pepper
  • vann
  • olje

 

Slik gjør du:

  • Sett ovnen på 200grader, og kok opp potetene i ca.20 min. Ha litt ekstra vann oppi gryta slik at det blir plass til grønnkålen.
  • Del laksefilet i porsjonsstykker og ha dem i en ildfastform sammen med litt olje, salt og pepper.bak i ovnen i ca.12min
  • Rens grønnkålen (ta bort den groveste stilken), og kok den i sammen med potetene det siste 5minuttene av koketiden.
  • Del så agurken og skrap bort innmaten med en skje. Riv så resten av agurken og eplet på et rivjern. Bland så agurk og eple sammen med yoghurten i en skål og press hvitløksfeddet og ha det i. Smak så til med salt og pepper.

Server laksen med epletzatzikien, poteter og grønnkål. Denne retten anbefales virkelig, vi har fått oss en ny favoritt uten tvil.

Retten tok faktisk ikke mer enn 20minutter å lage og det var på grunn av potetenes koke tid.

 

#middag #oppskrifter #adamsmatkasse #laks #epletzatziki #mamma #mammablogg #hverdag   

//Kommenter her

ADAMS MATKASSE -EKSPRESSKASSEN

Skrevet av Liv Judit @ 04.02.2015. 2 kommentarer

Så var det på tide å teste ut ADAMS MATKASSE igjen, vi var jo strålende fornøyd før jul så vi tester ut en ny kasse denne gang for å se om vi blir enda mer fornøyd denne gang. Vi tester nemlig ut ekspresskassen denne gang. Her skal rettene ta 15-20min å lage så her er det mat på 1-2-3 men med friske og gode råvarer.

 

Om du ikke har kjennskap til ADAMS MATKASSE så gir dem deg mulighet til å velge mellom 3 ulike kasser:

  • originalkassen: dette skal være folkets storfavoritt og inneholder masse inspirasjon med varierte, spennende smaker
  • barnekassen: inneholder mat som er lett å lage og lett å like, og den er tilpasset barnefamilier
  • ekspresskassen: perfekt for folk i farta, travle familier og par 

Du styrer leveransene dine helt selv, du kan ha levering hver uke, annenhver uke eller en gang i måneden. Det er ingen bindingstid på noen av matkassene, og de inneholder alltid alle råvarer dere trenger. Du kan velge om du ønsker å motta for 3 eller 5 middager og får med oppskrifter til alle middagene. Det er landslagskokk Adam Bjerck og hans menyteam bestående av kokker og ernæringsfysiologer som setter sammen de forskjellige kassene. 

 

Denne gang går vi som sagt for ekspress matkassen så fremover kan dere glede dere til å se hva godt vi skal ha til middag!

 

Ha en strålende onsdag kjære dere!

Har du testet ADAMS MATKASSE?

 

#adamsmatkasse #mat #middag #oppskrift #blogg #hverdag #mamma #mammablogg #livjuditbloggno #familie

//Kommenter her

ADAMS MATKASSE - ERFARINGER

Skrevet av Liv Judit @ 14.01.2015. 12 kommentarer

Heisann og god onsdag! Eller skal vi si lillelørdag, er noe koselig over det navnet.

 

Jeg tenkte jeg skulle skrive litt om våre erfaringer rundt Adams Matkasse etter vi prøve en uke rett før jul.
Først av alt, er hele konseptet utrolig praktisk! Selv om man fremdeles må handle inn de typisk «vanlige tingene» (som brød, melk, dopapir og lignende), så slipper man å fundere på hva man skal ha til middag. Jeg hørt en gang at noen påstod at «hva skal vi ha til middag» er et av verdens mest spurte spørsmål , og dt trur jeg faktisk jeg er enig om, hvor mange ganger i løpet av uka har vi ikke det spørsmålet og faktisk sliter litt med å svare på det. Så da må jeg bare med hånden på hjerte si at å få en boks med ingredienser og oppskrifter på ukens middagsmeny levert på døra, var utrolig hendig.




 

Vi har nå laget både kjøtt- og fiskeretter etter oppskriftsheftet. Middagsrettene er varierte, både i vanskelighetsgrad, tidsbruk og smak. Og alt smaker godt og det middagene vi hadde på menyen tok ingen av dem lengre en 60min å lage.  Dette er jo helt supert da tiden tar med både steke og koketid så da både poteter skal kokes og fiskegratenger lages er ikke 60min mye og en får seg en herlig middag.



Man kan også velge å bestille en fruktkasse sammen med matkassa. Fruktkassa inneholder alt fra epler og pærer til nøtter og melon. Generelt har vi vært for dårlige til å ha frukt hjemme. Med fruktkassen har vi nå alltid frukt stående fremme som frister og vi er faktisk blitt litt flinkere til å spise frukt, løye med det når en har det tilgjengelig.

 

Vi har prøvd ADAMS MATKASSE  en uke og ser frem til å prøve dem igjen nå på ny året. For å avrunde innlegget vil vi bare ha sagt at matrettene som kommer i menyene passer trolig til de fleste ? liten som stor. Ved et par anledninger har vi savnet litt mer krydder, men dette kan man jo smake til selv. Porsjonene har vært akkurat passe til oss to voksne. Det har hendt vi har hatt litt til overs av tilbehør på noen retter, og det er jo mye bedre enn motsatt. Vi vil også nevne at kvaliteten på råvarene var veldig bra.

 

Alt i alt har vi bestemt oss for å fortsette med matkassen og kan anbefale den videre.

Om det er noen som har spørsmål så er det bare å fyre løs.

 

 

#adamsmatkasse #middagpådøra #mammablogger #middag #oppskrifter #livjuditbloggno  #tips

//Kommenter her

SØT OG SALT DIP TIL FRUKT OG GRØNNSAKER

Skrevet av Liv Judit @ 12.01.2015. 2 kommentarer

 

Heisan alle sammen! Håper dere har en flott mandag så langt! Jeg så en artikkel fra godt.no som jeg bare må dele med dere. Her var det nemlig et supert tips til oss som prøver å holde oss borte fra sukker og søtsaker i ukedagene i hvert fall.

 

Her var det nemlig oppskrift på en søt og en salt dipp som passet godt til ulike frukter og grønnsaker. Dette hørtes så godt ut at jeg faktisk skal prøve det selv og før jeg gjør det vil jeg rett og slett dele oppskriften med dere så kan dere prøve selv om dere vil før jeg kommer med min egen personlige mening.

 



Du trenger til søt dipp:

½ beger kesam

1ss honning

0.5ts vanilje pulver

0.5ts kanel

 

Du trener til salt dipp:

½ beger kesam

1ss olivelolje

1ts tørket og finknust chili

litt havsalt

litt pepper

 

Slik gjør du:

Del en boks kesam i to mindre skåler. Lag den salte dippen ved å røre inn olivenolje, chili, salt og pepper. Lag den søte dippen ved å røre inn flytende honning, vanilje og kanel. Sett dem kjølig mens du kutter opp frukt og grønnsaker.

 

Av frukt trenger du:

Druer

1stk blodappelsin

1stk banan

1stk eple

1pk blåbær

 

Av grønnsaker trenger du:

1pk cherrytomater

1pk sukkererter

1stilk stangselleri

1pk knaske gulrøtter

½ agurk

 

Slik gjør du:

Vask all frukten og grønnsakene godt. Kutt grønnsaker i stenger så er det lettere å dyppe dem i kesamdippen. Kutt så opp frukten i ønskelige biter. Hvis du kutter bananen i biter med skallet på holder den seg lenger uten å bli brun.
Tips: Drypp litt sitronsaft over eplebitene så holder de seg friske lenger.

 

Jeg er selv sikker på at dette smaker utrolig godt og vil bli herlig til kveldens tv`titting, for vi er jo hekta på serien The Glades som jeg skrev om tidligere HER

Liker du frukt og grønnsker med dipp?

 

 

#sunnerelivstil #komiform #hundredagersprosjektet #mammatrening #yummymummy #trening #sunt #oppskrifter #frukt #grønnsaker #dipp

//Kommenter her

UKENS MIDDAGSMENY

Skrevet av Liv Judit @ 05.01.2015. 8 kommentarer

 

Som sagt tideligere i dag har en del av dagen i dag gått til å planlegge middager for uka forså å handle det inn slik at vi slipper å gå flere ganger å handle små puttel.

Siden hverdagen nå starter for fullt velger jeg å dele vår ukesmeny med dere så er det opptill dere å gi meg et vink om dere ønsker oppskrifter og flere slike innlegg fremover.

 

Her kommer i hvert fall vår ukesmeny:




 

Liker du slike innlegg? Skal jeg fortsette med det?

 

#mat #middag #hverdag #planlegging #mammablogger #livjuditbloggno

//Kommenter her

ENDA EN JULEGAVE

Skrevet av Liv Judit @ 02.01.2015. 6 kommentarer

Vi var faktisk så heldige at vi fikk en pizzaovn til jul, min samboer er veldig opptatt av pizza som er steinbakt og italiensk pizza og etter å ha lest omtalen på pizza dragon på dinside.no er jeg enda mer begeistret over at vi var så heldige å fikk denne til jul.For denne lager vist skikkelig gode pizzaer med orntlig sprø bunn.


 

Denne skal vi prøve ut alt i kveld må bare komme oss på butikken å handle inn det vi trenger, så er vi heldige kommer det nok både en oppskrift og to til dere på porsjonspizzaer.

 

Hva liker du å toppe pizzaen din med?



#pizza #obhnordica #pizzadragon #hjemmelaget #julegave #mammablogg #livjuditbloggno

 

//Kommenter her

HJEMMELAGET OPPSKRIFTSBOK

Skrevet av Liv Judit @ 24.07.2014. 11 kommentarer

Hei til dere alle sammen! Håper dere har en strålende torsdag så langt?

Jeg har lenge fundert på hvordan jeg skal lagre mine oppskrifter, du vet dem som en titt og ofte leter frem til for en vet at det en lager blir godt og ikke minst spist opp. Det er jo så koselig med en egen oppskriftsbok som en kan bla i. Jeg bruker mye ipad`en når jeg lager noe på kjøkkenet men det er jo så greit å skrive oppskriften opp slik at en har den til neste gang om retten var vellykket.   Jeg har vurdert både å kjøpe meg en fin notatbok til å skrive dem inn i eller en ringperm i a5 størrelse hvor jeg kan putte oppskriftene i plastlommer.




Problemet er vel enkelt og greit at jeg ikke klarer å bestemme meg for hva jeg skal gjøre så nå lurte jeg på om dere hadde noen gode tips?

 

Hvordan oppbevarer du gode oppskrifter?

 

#oppskrift #kokebok #tips #diy #gjenbruk #mammablogg #gravdiblogg #livjuditblogg

//Kommenter her

Så enkelt lager du lasagne selv

Skrevet av Liv Judit @ 24.06.2014. 14 kommentarer

God tirsdag til alle dere skjønne som tar turen innom meg, tenkte jeg skulle gi dere et herlig middags tips i dag. Nemlig oppskrift på en helt enkel lasagne. Smaker skikkelig godt og er veldig enkelt å lage.

 

Det du trenger er:

kjøttdeig, løk, olje, vann, salt, pepper, ost, tomatpurre, hakkede tomater, melk, hvetemel, smør og muskatt






Begynn med å lage kjøttsaus da trenger du:

400g kjøttdeig

1 løk ? hakket i små biter

Litt olje

2,5 dlTomatpurre/Hakkede tomater

Salt

Pepper

2dl vann

 

Begynn med å brune kjøttdeigen i en varm stekepanne med olje i.



Når kjøttdeigen er ferdig tilsetter du løk, tomater, tomatpurre og vann. Smak så til med salt og pepper. La sausen små koke i ca. 10min så den begynner å tykne.

 

 

Lag så ostesausen da trenger du:

2 ss smør

3 ss hvetemel

6 dl melk

5 ss hvit ost

1 ts salt

1⁄2 ts malt hvit pepper

1⁄2 ts revet muskatnøtt

3 dl revet hvitost til topping

9stk lasagne plater

 

Begynn med å smelte smør i en kjele

 

Tilsett så hvetemel og rør dette inn.



Spe med melk under omrøring og la sausen koke i ca. 10 minutter den skal tykne. Ha så i osten og la den smelte inn i sausen. Til slutt smaker du til med krydder.






 

Legg så lag vis ostesaus, kjøttsaus og lasagneplater i en ildfast form. Du skal alltid begynne og avslutte med ostesaus. Toppes til slutt med reven ost.




 

Lasagnen skal stekes midt i ovnen på 225grader i 30-40 minutter


 

 

Serveres med varme baguetter og en frisk, grønn salat.

 

Smaker fantastisk!

 

#oppskrift #matlaging #lasagne #mat #mammablogg #hverdagsblogg #gravidblogg #hverdag #sommer #middagstips #livjuditblogg 

//Kommenter her

Få barna til å spise mer frukt

Skrevet av Liv Judit @ 27.05.2014. 4 kommentarer

Tenkte jeg skulle dele et herlig tips med dere. Min lillesøster ble 8år på selveste 17.mai og da ble det selvsagt feiring i flere dager til endes. Vi serverte en ting under selskapene som fikk veldig mye oppmerksomhet nemlig et fruktpinnsvin.




Dette er utrolig lett og lage og under barneselskapet forsvant denne fortere enn godteskålen.

Du trenger vannmelon, jordbær, blåbær, marshmellows, kiwi, druer  o.l.

Begynn med å skjære vannmelonen i to deler hvor de ene skal være kroppen til pinnsvinet. Resten av vannmelonen deler du i tykke skiver, ca 1cm og trykker ut figurer av vannmelonen. Små pepperkakeformer er ypperlig til dette.

Skrell kiwien med en sitrus skreller eller en kniv og skjær ut sneier som du stikker ut små hjerter/stjerner i.

Ta så frem grillspyd og tre på vannmelonfigurer, kiwifigurer, jordbær, druer, blåbær og marshmellows i det mønsteret du måtte ønske og stikk fruktspydene nedi i den halve vannmelonen slik at du får et pinnsvin.




Du kan lage ansikt på pinnsvinet ved å  lage øyne av marshmellows og blåbær som du fester i vannmelonen med tannstikker. Nese av en drue og munn av en bit vannmelon. Kun fantasien setter en stopper.

 

 

#frukt #fruktoggrønt #femomdagen #jordbær #blåbær #vannmelon #druer #mat #oppskrift #barneselskap #livjuditblogg #diy # gjørdetselv #hobby

//Kommenter her

Sukkerfri Gele til 17.Mai

Skrevet av Liv Judit @ 15.05.2014. 1 kommentar

17Mai er dagen da Norge er i fest g vi er opplærte fra vi er småbarn med at dette er dagen hvor vi kan spise så mye pølser og pølser som vi bare vil. Men jeg tenke at kanskje det er flere enn meg selv som liker å ha litt å velge mellom og hva med en nydelig og frisk dessert som i tillegg har lite kalorier. Nemlig en gele laget av ZERoh saft. Denne har jeg laget flere ganger selv og den smaker bedre enn det boksene du tilsetter vann.

Begynn med å finne frem det du trenger:

 

Varm opp utblandet saft og rør i gelantinplatene. Rør til gelantinplatene er oppløste.  Husk det skal ikke kokes. Hell så blandingen i skåler og la den stivne.

Serveres med vaniljesaus eller vaniljeyoghurt/kesam.

 

Smaker helt utrolig og denne kan en lage og kose seg med på en helt vanlig tirsdag også om en vil uten å tenke over sukkerinntak eler kalorier.

 

 

 

#gele #lavkarbo #sunnhet #kosthold #diy #livjuditblogg #oppskrift #zerohgele #zerohsaft #17mai #norgeifest

 

//Kommenter her

Liv Judit



Liv Judit

Hei og velkommen til min blogg! Dette er en blogg hvor jeg kommer til å skrive om ting jeg interesserer meg for, så her kan du finne alt fra skjønnhet til det å være mamma da jeg ble mamma til en liten prins i oktober 2014.

Kategorier



baby / Blogg / DIY / Graviditet / Hundredagersprojektet / Hverdagsliv / Jonas 1år / JUL 2014 / julen2015 / Mat og Kaker / Mote / Skjønnhet / Sminkeskolen / sommeren 2015 / Trening/kosthold /

Akriv



November 2016 / Oktober 2016 / September 2016 / August 2016 / Juli 2016 / Juni 2016 / Mai 2016 / April 2016 / Mars 2016 / Februar 2016 / Januar 2016 / Desember 2015 / November 2015 / Oktober 2015 / September 2015 /



hits